• evenimentul a început vineri, 6 septembrie, şi se va derula în acest sfârşit de săptămână, în zona rondoului parcului • teatrul “Masca” din Bucureşti va fi prezent cu două spectacole • artişti de pe plan local vor asigura, de asemenea, o atmosferă de sărbătoare pe toată durata festivalului • în ceea ce priveşte florile, crizantemele sunt vedetele principale
Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Florilor a început de vineri, 6 septembrie, în rondoul central al Parcului Monument, iar pe parcursul acestui sfârşit de săptămână îi va îmbia pe brăileni nu doar cu frumuseţea florilor de toamnă ci şi cu multe spectacole de teatru, muzică şi dans. Aşa cum a devenit deja tradiţie de câţiva ani încoace, teatrul “Masca” din Bucureşti soseşte la Brăila cu două reprezentaţii care, cu siguranţă, vor fi foarte apreciate de cei ce vor avea ocazia să le vadă. Brăilenii interesaţi trebuie să ştie că primul spectacol, intitulat “Nunta”, va putea fi vizionat sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 18.00. Duminică, de la ora 11.00, teatrul “Masca” va pune în scenă, în zona rondoului Parcului Monument, spectacolul “Prostia omenească”, iar de la ora 16.00, va mai fi jucat odată spectacolul “Nunta”.
Programele artistice vor cuprinde, ca de obicei, şi spectacole puse în scenă de Casa de Cultură a Municipiului, Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, Şcoala de Arte şi Meserii “Vespasian Lungu”, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila şi mai multe ansambluri folclorice din municipiu şi judeţ. Vineri, în prima seară, au concertat George Petrenco şi Maria Ciocan, sâmbătă seară va concerta, de la ora 20.00, trupa “Antic”, iar duminică seară, de la ora 19.20, vor cânta Florin Chiriac Band şi Magdalena Duţu.
În ceea ce priveşte vedetele Festivalului, florile de toamnă, în rolul principal se află, aşa cum era de aşteptat, crizantemele. Producătorii şi comercianţii prezenţi la expoziţia cu vânzare, au adus, pe ici pe colo, şi alte specii, inclusiv cactuşi.
Inedit faţă de ediţiile precedente ale Festivalului Florilor de la Brăila este prezenţa unui producător din Sibiu, care are la vânzare bulbi de lalele, zambile, brânduşe, irişi sau crini. Acesta vinde bulbii cu preţuri cuprinse între 1,5 şi 7 lei, iar cei care îi cumpără sunt sfătuiţi să îi planteze în pământ, la o adâncime de circa 20 cm, lăsând un spaţiu de până la 30 cm între ei, iar la primăvară vor avea în grădină nişte flori de toată frumuseţea.