Mergi la conţinutul principal

Galerie Foto: Politicienii brăileni s-au înghesuit la urne încă de dimineață

* liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, este primul politician brăilean care a ieșit la vot, încă de la ora 8:30 * la urne au mers deja și președintele PMP Brăila, Viorel Botea, fostul primar Aurel Simionescu, deputatul Pro România Emilia Meiroșu, șeful PSD Ion Rotaru, dar și liberalul Adrian Tabarac

 

Primul politician brăilean care a votat în turul 1 la alegerile pentru președintele României a fost liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă. Acesta a mers la una dintre secțiile de la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci” încă de la ora 8:30.

”Astăzi am votat pentru o Românie normală! Pentru o Românie în care, în momentul în care ai o problemă de sănătate și trebuie să mergi la spital, să nu te gândești de două ori dacă vei reuși să îți rezolvi această problemă sau dacă «Doamne Ferește!» se poate întâmpla o tragedie în familia ta, în familia noastră, în familia oricărui român sau oricărui brăilean. Pentru asta am votat și sper ca lucrurile de genul acesta să fie istorie pentru statul român. Invit toți brăilenii să își exercite dreptul de vot. Este un drept câștigat după Revoluție, cu mari sacrificii. Un drept care ne garantează că noi suntem cei care vom hotărî pe ce drum merge România și nu un grup de oameni, nu un grup de politicieni care nu mai au susținere și nu mai au niciun fel de autoritate!”, a declarat Dănăilă la ieșire din secția de votare.

 

Inspectorul școlar general, Viorel Botea, a votat încă de la ora 9:00

 

Al doilea performer politic brăilean care a mers la urne a fost președintele PMP Brăila, Viorel Botea. Acesta a votat la ora 9:00, la Secția nr. 10, Grădinița ”Sfântul Nicolae” din Radu Negru.

”În primul rând, astăzi am venit la vot ca orice cetățean al țării noastre, al României. Am votat pentru respectarea drepturilor oamenilor, ale românilor. Respectarea a tot ceea ce înseamnă calitatea vieții. A tot ceea ce înseamnă valoare. A tot ceea ce înseamnă român. În al doilea rând, ca profesor, am votat pentru educație. Pentru că îmi doresc ca toți elevii, toți tinerii să aibă parte de educație la cele mai înalte stadarde. La standarde europene. Educație care să le permită să aibă acces pe piața muncii și în orice domeniu de activitate doresc. Și în al treilea rând, am votat pentru respectarea valorii, pentru respectarea locului pe care fiecare dintre noi și-l merită în societatea românescă. Mi-aș dori ca oamenii într-adevăr să fie așezați și să aibă locul pe care îl merită în viață. Conform valorii, conform pregătirii, conform calităților pe care le are fiecare. Orice român este un om valoros acolo unde îi este locul. Și aceasta trebuie să facem! De aceea am votat pentru cel mai bun candidat pe care îl are România după 1989, candidat care cu siguranță va aduce o nouă calitate în actul prezidențial”, a declarat Botea după ce și-a exercitat votul.

 

Fostul primar Aurel Simionescu: «După dezbaterile care au fost mai mult în presă și nu între candidați, am reușit să ne lămurim asupra rolului, misiunii președintelui»

 

Interesant de precizat este că liderul PMP Brăila s-a intersectat în fața Grădiniței ”Sf. Nicolae„ din Radu Negru cu fostul primar Aurel Simionescu (președintele executiv al PSD Brăila), care a venit la urne însoțit de soția sa. Cei doi politicieni și-au strâns mâna și și-au urat succes unul altuia.

”Eu zic că am votat pentru o stare mai bună a țării, pentru liniște, pentru o formă în care românii se vor regăsi în președintele lor. Și ca să ne fie tuturor - zicem noi -, mai bine. Nu știu dacă fiecare dintre noi a analizat, a văzut, a gândit despre rolul președintelui, despre ce poate face efectiv președintele, dar cred că și după dezbaterile care au fost mai mult în presă și nu între candidați, am reușit să ne lămurim asupra rolului, misiunii președintelui. Și după ce ne-am hotărât asupra acestui lucru, ne-am gândit și cum să votăm. Și pentru ce să votăm. Cred că am votat pentru cineva care poate să ne reprezinte cu cinste, pentru cineva care poate să fie un om deosebit pentru România și pentru români”, a afirmat Simionescu.

 

Emilia Meiroșu: «Am votat cu bună-credință, un om pentru România, un om care să garanteze echilibrul puterilor în stat »

 

Și deputatul brăilean Emilia Meiroșu (coordonatorul Pro România Brăila) a mers de dimineață la vot. Aceasta a votat la secția de la școala ”Aurel Vlaicu”, din zona Șos. Buzăului.

”Am votat cu bună-credință, un om pentru România, un om care să garanteze echilibrul puterilor în stat, să aducă oamenii aproape de statul român. Și cu precădere un om care a dovedit că iubește poporul român. Care și-a păstrat tradiția, și-a păstrat dragostea față de familie și casa părintească”, a afirmat Meiroșu.

 

Rotaru: «Am votat pentru un președinte care să reprezinte toți românii»

 

La ora 10:30, la secția de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” a mers la urne și președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru. Acesta a venit la vot alături de soția sa.

”Am votat pentru un președinte care să reprezinte toți românii. Pentru un președinte onest, muncitor și harnic. Un președinte care să fie capabil să genereze o stare de spirit mai bună, pentru că există o tensiune socială destul de mare în societatea românească. Un președinte care să nu împartă românii între «buni» și «răi». Care să fie generator de pace socială și nu de conflicte. Eu sper că președintele care va fi ales astăzi va respecta legile și Constituția țării, va respecta separația puterilor în stat și va contribui prin tot ceea ce are ca atribuții și competențe, la o viață mai bună a românilor și la o reprezentare mai bună în societate a României. În altă ordine de idei, mi-aș dori ca în perioada următoare să se genereze o dezbatere serioasă în ceea ce privește atribuțiile și competențele președintelui, în așa fel încât să ajungem la o concluzie. Care este până la urmă cea mai bună formă de organizare a țării? Vorbim de o republică prezidențială, despre o republică semi-prezidențială, de o republică parlamentară? Pentru că așa cum sunt astăzi lucrurile, nu par să funcționeze foarte bine. În concluzie, eu sper ca brăilenii și românii să iasă la vot și să îl aleagă pe cel despre care consideră că îi reprezintă cel mai bine”, a afirmat Rotaru, după vot.

 

Tabarac: «Am votat pentru o Românie normală »

 

Tot la secția de la Liceul de Arte a votat și președintele organizației municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac.

”Astăzi am votat pentru ca România să își continue parcursul pro-european. Pentru ca Justiția să fie independentă, statul de drept să fie respectat. Am votat pentru ca legea să fie lege pentru toți. Și am votat pentru o Românie normală. Îndemn toți brăilenii și pe toată lumea să iasă la vot, să voteze pentru ei, pentru viitorul lor. Să nu risipească un vot și să voteze cel puțin pentru ceea ce am votat și eu, adică pentru o Românie normală!”, a declarat Tabarac.

 

Brăilenii din municipiu nu s-au înghesuit la urne de dimineață

 

Dincolo de performerii de pe scena politică brăileană, trebuie precizat că la secțiile din Municipiul Brăila atmosfera era una destul de ”amorțită” la primele ore. Destul de puțini brăileni s-au dus la vot, iar dintre cei care au ales să facă acest lucru, cei mai mulți erau trecuți de 40 de ani. Ulterior, după ora 10:00, la secțiile de votare vizitate de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, prezența a început să fie ceva mai mare. Și chiar dacă persoanele mai în vârstă continuau să fie cele mai numeroase, printre votanți și-au făcut apariția și alegători ceva mai tineri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro