Mergi la conţinutul principal

Galerie foto: Politicienii brăileni, la vot de la primele ore

* în ciuda vremii mohorâte de afară, liderii și membrii partidelor politice din Brăila s-au dus la vot încă de la primele ore de la deschiderea secțiilor în cadrul turului 2 al Alegerilor Prezidențiale * fostul primar Aurel Simionescu s-a prezentat la urne încă de la ora 9:00, urmat îndeaproape de liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă

 

Vremea mohorâtă de afară nu i-a descurajat pe politicienii brăileni, care au mers la urne încă de la primele ore de la deschiderea secțiilor de votare pentru turul 2 al Alegerilor Prezidențiale. Primul performer al scenei politice brăilene care s-a prezentat la urne a fost președintele executiv al PSD, Aurel Simionescu. Pe o vreme ploioasă și rece, alături de soția sa, fostul primar al Brăilei a mers la vot, la ora 9:00, în cadrul uneia dintre secțiile de la Grădinița ”Sf. Nicolae” din cartierul Radu Negru.

”Aș zice că am votat pentru o Românie Normală astăzi, în sensul în care fiecare dintre noi înțelege normalitatea pe care o crede. Fiecare crede că îi va fi mai bine în perioada următoare. Cred că vrem cu toții să avem o țară cu un președinte care să ne reprezinte pe noi și interesele noastre, interesele tuturor românilor. Cred că fiecare dorește o țară mai bună, mai frumoasă, mai liniștită și care să fie mai puternică în lume. Pentru că până la urmă, România este o țară de 20 milioane de locuitori și aceștia - că sunt în țară sau în afara ei -, vor să fie reprezentați așa cum fiecare crede de către președintele său. Până la urmă, președintele este un simbol al țării, al națiunii acesteia”, a declarat Simionescu după exercitarea votului.

Întrebat dacă este de părere că vremea ploioasă îi va descuraja pe brăileni să iasă la vot, sursa citată a făcut apel către aceștia să meargă în număr cât mai mare la urne.

”Probabil că vor fi niște rețineri din cauza vremii. Dar din ce am aflat, nu va fi toată ziua așa. Eu sper ca lumea să vină la vot. Până la urmă e un moment deosebit. E o dată la cinci ani de zile și cred că fiecare dintre noi - că plouă, că ninge, că este soare -, poate veni să își exprime votul”, a mai adăugat Simionescu.

 

Dănăilă, la fel de matinal la secția de votare

 

Al doilea politician care a mers la urne de dimineață a fost președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă. Acesta a mers la ora 9:30, la secția unde este arondat: Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”. În Brăila ploua destul de tare și la acea oră, prezența tinerilor la urne lăsa de dorit, iar cei mai mulți dintre alegători erau trecuți de vârsta a doua.

”Am votat pentru o Românie Normală, pentru o Românie în care toți suntem egali în fața legii. Pentru o Românie în care să putem beneficia de servicii medicale și de educație la standarde europene. Sper ca în următorii cinci ani să putem trăi în România Normală cu toții”, a declarat Dănăilă încrezător la ieșirea din secție.

 

Intersectări între liderii și membrii partidelor politice

 

Următorul care s-a prezentat la urne, de la ora 10:15 a fost liderul PLUS Brăila, Adrian Neagu. Acesta a votat la o secție din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”. Trebuie subliniat că la această oră ploaia se mai domolise, astfel că brăileni  de toate vârstele începuseră să vină în număr mai mare la vot, chiar dacă predominau persoanele peste 50 de ani. La aceeași secție a votat și fostul purtător de cuvânt al PSD Brăila, pe vremea când președintele organizației era Gheorghe Bunea Stancu, Doru Damian, venit la urne alături de soția sa. De asemenea, întâmplarea a făcut ca odată cu Adrian Neagu, în aceeași secție să se prezinte la urnet și actualul viceprimar, Alexandru Jantea (PSD).

”Astăzi am votat pentru democrație, am votat pentru un președinte care să ne reprezinte cu cinste în Europa și în lume. Un președinte care să vegheze cât mai mult la viața politică și socială din România”, a declarat Neagu după ce a votat.

La rândul său, viceprimarul Jantea a ținut să le mulțumească tuturor politicienilor de pe plan local pentru modul civilizat în care s-au comportat în timpul campaniei electorale.

”Am votat așa cum mi-a dictat mie conștiința”, a afirmat Jantea, scurt, la ieșirea din secție.

Aproape de ora 10:30 s-a prezentat la urne (alături de soția sa) și președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru. Acesta a votat la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”.

”Am votat pentru un președinte care să țină la români și să coaguleze toate forțele sociale și politice din țară, spre un consens național, spre o atmosferă mai bună pentru România, un președinte care să reprezinte cu demnitate și cinste România și interesele ei în exterior, și care așa cum ar trebui, să fie mediator, să fie cel care împreună cu toți aceia care construiesc în această țară, să construim un proiect de țară nou, care să genereze un trai mai bun pentru oameni și o atmosferă mult mai bună, comparativ cu ceea ce avem astăzi în România”, a declarat Rotaru.

Întrebat de jurnaliști dacă speră să obțină un scor mai bun decât în primul tur la Brăila, Rotaru a afirmat scurt: „Evident că da”.

La aceeași secție de votare a ajuns câteva minute după social-democrat și președintele organizației municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac.

”Am votat pentru viitorul meu, viitorul României, pentru o Românie europeană. Am votat pentru o normalitate. Și vreau să îndemn pe toți brăilenii și pe toți românii să iasă la vot, pentru că adevărații eroi ai acestor alegeri nu sunt politicienii, ci alegătorii. Astăzi, haideți să fim cu toții eroi!”, a subliniat Tabarac.

 

Vot pe ploaie, dimineața, la Brăila

 

Așa cum am amintit, la primele ore președinții secțiilor vizitate de redactorii cotidianului ”Obiectiv - Vocea Brăilei” ne-au precizat că oamenii nu s-au înghesuit foarte mult la urnele de votare. De vină probabil că a fost vremea de afară, pentru că de la ora 9:00 până la 10:00 a plouat, iar temperaturile erau destul de scăzute. Chiar și așa, brăilenii mai conștiincioși au mers la vot. Cei mai mulți dintre aceștia fiind în vârstă, trecuți de 50 de ani. După ora 10:00, când ploaia s-a domolit, la unele secții și-au făcut simțită prezența și alegătorii mai tineri, majoritatea cupluri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro