Mergi la conţinutul principal

UPDATE: GALERIE FOTO - Politicienii brăileni continuă să voteze și să îndemne la vot

* este cazul liderului PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a votat puțin mai târziu, după o vizită prin județ * de asemenea și a candidatului independent la Consiliul Local Municipal Brăila, Dan Căpățână

 

UPDATE: Performerii scenei politice brăilene continuă să își exprime opțiunile privind pozițiile cheie din administrația publică locală. Liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a votat la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, ceva mai târziu, după o vizită prin județ.

Îndemn toți brăilenii să meargă la vot! Sper că au primit mesajele noastre din campanie. Este foarte important să ne gândim cum votăm! Doar un program de dezvoltare bazat pe investiții poate crește nivelul de trai și modul în care arată Brăila astăzi”, a declarat Dănăilă.

Întrebat ce speranțe are pentru modul în care va funcționa Consiliul Județean Brăila, respectiv, Consiliul Local Municipal Brăila, liberalul a evitat să facă vreun pronostic.

”Experiența a fost diferită de fiecare dată. Haideți să așteptăm să vedem rezultatul alegerilor. Oricum, eu sper ca oamenii să înțeleagă că de data asta trebuie să mergem către investiții, către dezvoltare și să ne ofere posibilitatea să punem în aplicare planul pe care îl avem pentru guvernarea locală”, a mai adăugat Dănăilă.

 

Dan Căpățînă: «Am votat și pentru renașterea sportului brăilean»

 

Și Dan Căpățînă, candidatul independent pentru un fotoliu de consilier municipal a votat în prima parte a zilei și i-a îndemnat, la rândul său, pe brăileni să îi urmeze exemplul.

Am votat, astăzi, pentru viitorul Brăilei în următorii 4 ani. Am votat și pentru renașterea sportului brăilean. Vă îndemn și pe voi, cei care nu ați votat până la această oră, să mergeți la urne și să alegeți pentru viitorul Brăilei”, a declarat acesta.
 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Politicienii Brăilei, la urne de dimineață

 

* liderii partidelor, candidații, dar și alți performeri ai scenei politice brăilene s-au înghesuit la urne încă de dimineață, pentru a-și exprima opțiunile privind administrația locală în următorii patru ani * aceștia fie au venit singuri, fie însoțiți de familie la urne, însă indiferent de tabără, mesajul lor pentru a brăileni a fost unul la unison: «Mergeți la vot!» * mai mult, aceștia au apreciat felul în care s-au desfășurat lucrurile în secțiile de votare, chiar și în ciuda măsurilor de prevenție în contextul pandemiei de coronavirus

 

 

Șefii partidelor, candidații, dar și actorii importanți ai scenei politice brăilene au preferat să meargă la urnele de votare încă de la prima oră. Rând pe rând, fie singuri, fie însoțiți de familie, aceștia și-au făcut apariția la secțiile unde erau arondați și și-au exprimat opțiunile pentru viitorul administrației brăilene în următorii patru ani.

Europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose a votat la Alegerile Locale 2020 la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” din municipiu. Acesta a mers la urne încă de la ora 8:00.

Am votat pentru cea mai bună echipă. Pentru o echipă pe care o cunosc, în care am încredere și care a demonstrat că știe și ce să facă, și cum să facă, pentru o dezvoltare durabilă a județului și a municipiului. Contează cum arată Brăila și Municipiul și Județul. Am încredere”, a transmis Tudose, după vot.

Europarlamentarul a afirmat că procesul electoral i s-a părut unul foarte simplu, făcând precizarea că în ciuda măsurilor de prevenție, totul s-a desfășurat aproape la fel ca la alte scrutinuri, ba chiar mai rapid.

 

Rotaru: «Eu cred și îmi exprim speranța că la nivelul Consiliului Județean vom avea o majoritate care să poată genera proiecte pentru viitor»

 

Matinal a fost și președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, care a mers la urne alături de soția sa. Acesta a votat la ora 9:00 la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”.

Întrebat ce mesaj are pentru brăileni în ziua votului, acesta a afirmat: ”Îi îndemn pe brăileni să vină la vot, să aleagă pe cel pe care îl consideră cel mai indicat pentru funcția de edil. Îi îndemn să voteze și consilierii, îi îndemn să voteze tot ceea ce consideră că reprezintă bine pentru Brăila și pentru ei, personal”.

De asemenea, întrebat care crede că va fi atmosfera în viitorul Consiliu Județean, respectiv Consiliu Local Municipal Brăila, Rotaru și-a exprimat speranța că va exista o majoritate care să genereze proiecte și care să continue ceea ce deja a fost demarat în mandatul care se încheie.

Eu cred și îmi exprim speranța că la nivelul Consiliului Județean vom avea o majoritate care să poată genera proiecte pentru viitor, care să ducă mai departe proiectele care au fost începute. Și sigur, să genereze și alte proiecte care înseamnă mai bine pentru brăileni: investiții, locuri de muncă, investiții în Sănătate și în Educație, acces mai facil al oamenilor către Educație, către Sănătate, către zonele de agrement. Și sigur, nu în ultimul rând, speranța că vor alege, brăilenii, un candidat, indiferent de nivelul la care se află alegerea - fie că este în municipiu, orașe, fie că este la nivelul unităților administrativ teritoriale -, un brăilean care a confirmat și care știe ce are de făcut. Care poate genera în continuare, o atmosferă bună la nivelul consiliilor și poate să ducă într-o zonă în care vom avea o administrație mai performantă și oameni care sunt dedicați intereselor comunității. Eu cred și sper că aceste alegeri, deși se desfășoară într-un mediu, într-o situație atipică, cred că ele vor genera acele așteptări ale oamenilor în ceea ce privește aleșii, ca toți cetățenii Brăilei și nu numai, să beneficieze de condiții mai bune de muncă și de viață”, a mai spus Rotaru.

 

Simionescu: «Pe brăileni, i-aș chema să vină la vot și să își exprime opțiunile»

 

La ora 9:30 a votat și fostul primar al Brăilei, președintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu. Și acesta a venit la urne alături de soția sa.

Gândurile mele astăzi sunt legate de proiectele Brăilei și de brăileni. De proiectele unei echipe și de oamenii acelei echipe. Și dacă vreți, și de un pod între generații pe care încercăm să îl facem și care sperăm să aducă mai bine Brăilei și brăilenilor. Pe brăileni i-aș chema să vină la vot și să își exprime opțiunile. I-aș chema să fie participanți în tot ceea ce înseamnă decizie în administrația publică locală și de ce nu, i-aș chema să fie alături de cei care într-un fel sau altul doresc mai binele orașului”, a declarat Simionescu în această dimineață.

Întrebat la ce atmosferă să se aștepte brăilenii atunci când vine vorba despre viitoarele CJ și CLM Brăila, Simionescu a făcut apel pentru o atitudine conciliantă.

Eu sper să existe o majoritate în ambele consilii care să poată genera un alt tip de atmosferă. Ceva în genul celei care a fost în CLM Brăila. Dar în același timp îmi doresc să fie în fiecare dintre cele două consilii, o formulă de participare a tuturor, atunci când sunt proiectele bune. Și o abordare a majorității în sensul de a acorda atenție și celorlalți, și proiectelor lor. Pentru că nimeni nu deține adevărul absolut. Și o formulă de comportament a minorității din consilii, care să accepte că votul cetățenilor este cel care s-a dat astăzi și că el trebuie respectat”, a mai spus fostul primar.

 

Tabarac: «Brăilenii, să nu se sperie cumva de această situație pandemică în care ne aflăm și să vină la vot»

 

La ora 10:30, a mers la urne și președintele organizației municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac. Acesa a venit singur la vot, la secția de la Liceul de Arte.

Astăzi am votat pentru o schimbare, pentru ca Brăila să aibă o adminstrație eficientă. Am votat pentru a putea reda Brăilei mândria de altă dată. Invit toți cetățenii să iasă la vot, să nu se sperie cumva de această situație pandemică în care ne aflăm, pentru că pe tot parcursul procesului de vot, totul a fost, să spun așa, ca înainte. Cu respectarea procedurilor de distanțare socială și de prevenție. Însă nu este cu nimic mai dificil. Și tocmai de aceea, vă rog, veniți la vot și nu vă lăsați cumva speriați de această situație! Deci mergeți la vot! Pentru 10 minute pe care vi le alocați pentru a pune patru ștampile, patru ani, soarta acestui oraș este în mâna dumneavoastră”, a fost mesajul lui Tabarac pentru brăileni, după exprimarea votului.

Întrebat la ce atmosferă se așteaptă atunci când vine vorba despre viitoarele consilii, liberalul a precizat că în mod cert, atât în CLM cât și în CJ va exista ”o culoare mai vie” decât până acum.

Într-o culoare mai vie îl văd. Și cred că soarele va ieși de data asta și pe strada brăileană, să spun așa. Ținând cont de situația în care ne aflăm cu pandemia, da, este o atmosferă puțin mai tensionată, să spun așa, dar sunt ferm convins că, la final, cel puțin noi vom fi cu zâmbetul pe buze, să spun așa”, a afirmat PNL-istul.

 

Daniela Rădulescu: «Astăzi este ziua în care cetățenii își pot exprima nemulțumirile referitoare la clasa politică din ultimii patru ani»

 

La ora 11:00 și Daniela Rădulescu, cea care deschide lista PMP la Consiliul Local a mers la vot, alături de soțul său, de cei doi copii, dar și de mama sa. Aceasta a votat la secția de la Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu”.

Mesajul Danielei Rădulescu pentru brăileni a fost unul scurt și la obiect: ”Astăzi este ziua în care cetățenii își pot exprima nemulțumirile referitoare la clasa politică din ultimii patru ani. Veniți la vot! Haideți împreună, să facem Brăila un oraș frumos pentru noi toți, pentru copiii noștri!”

Cât despre așteptările sale privitoare la atmosfera din viitoarele Consilii, Rădulescu a punctat că în CLM Brăila tabloul general a fost unul decent comparativ cu ceea ce s-a întâmplat la Consiliul Județean, în ultimii patru ani, astfel că speră că situația va rămâne neschimbată din acest punct de vedere și după alegeri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro