Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Geniştii brăileni au arătat ce pot, la cea mai mare aplicaţie din acest an

* deşi a fost vorba despre un exerciţiu multinaţional, pandemia a obligat o parte din forţele aliate să participe exclusiv on-line * concret, 200 de militari din structuri de geniu ale Armatei Române au participat, săptămâna aceasta, la exerciţiul multinaţional "Blonde Avalanche 20" * scopul exerciţiului: instruirea în comun a personalului Batalionului Multinaţional de Geniu care cuprinde militari din România, Ucraina, Slovacia, Ungaria * în ultima zi, invitaţii au participat la un exerciţiu demonstrativ şi au vizitat expoziţia de tehnică de luptă

 

 

 

 

Exerciţiul multinaţional "Blonde Avalanche 20", desfăşurat în perioada 6-10 septembrie 2020, la Brăila, s-a încheiat joi, cu un impecabil exerciţiu demonstativ şi o expoziţie de tehnică militară de ultimă oră, cu participarea autorităţilor locale şi a structurilor Ministerului de Interne în teritoriu - ISU, IPJ, IJJ, SMURD.

După cum vă informam, zilele trecute, în paginile cotidianului nostru, peste 200 de militari din structuri de geniu ale Armatei Române - Batalionul 52 Geniu "Tisa", din Satu Mare şi Batalionul 96 Geniu "Cetatea Bucureşti" - au participat, în perioada 6-10 septembrie 2020, la exerciţiul multinaţional "Blonde Avalanche 20", care s-a desfăşurat în facilităţile de instruire ale Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" din Brăila.

Potrivit Compartimentului Informare şi Relaţii Publice din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", exerciţiul "Blonde Avalanche" are ca scop instruirea în comun a personalului Batalionului Multinaţional de Geniu care cuprinde militari din ţările partenere - România, Ucraina, Slovacia şi Ungaria - în vederea menţinerii şi perfecţionării deprinderilor în organizarea, planificarea şi executarea misiunilor specifice de limitare şi înlăturare a consecinţelor dezastrelor naturale.

Astfel, activitatea de pregătire de geniu se desfăşoară anual, prin rotaţie, pe teritoriul statelor semnatare ale acordului dintre Guvernele României, Republicii Slovace, Republicii Ungare şi Cabinetului de Miniştri al Ucrainei, ţara noastră participând la toate exerciţiile desfăşurate din anul 2002 şi până în prezent cu structuri de geniu aparţinând Forţelor Terestre Române.

Ediţia din anul 2020 a exerciţiului "Blonde Avalanche" s-a desfăşurat cu respectarea măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de COVID-19. Reprezentanţii forţelor armate ale Slovaciei şi Ungariei au participat, anul acesta, exclusiv online.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional a avut loc duminică, 6 septembrie 2020, în Poligonul de instrucţie Vărsătura. Joi, 10 septembrie, în ultima zi a exerciţiului, s-a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ al militarilor genişti şi a fost organizată o expoziţie de tehnică militară de luptă a armei geniu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro