• 13 producători şi comercianţi de flori participă la actuala ediţie a festivalului • evenimentul a fost programat mai devreme decât de obicei pentru a putea participa şi teatrul “Masca” din Bucureşti, care va prezenta un inedit spectacol cu statui vivante, intitulat “Strigătele Parisului”
Ediţia de toamnă din acest an a Festivalului Florilor a fost programată mai devreme decât de obicei, iar asta se vede şi la “vedetele” expoziţiei florale, crizantemele, care încă n-au apucat să înflorească aşa cum se cuvine. Chiar şi aşa, la standurile cu flori amenajate în rondoul central al Parcului Monument sunt expuse sute de crizanteme în glastră care în curând urmează să îşi arate corola de petale. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, între 5 şi 20 de lei sau chiar mai mult pentru o glastră. Bineînţeles, vizitatorii pot achiziţiona şi alte flori, nu doar crizanteme. Inclusiv cactuşi sunt la vânzare, aduşi de un producător din judeţul Cluj. În total, sunt 13 producători sau comercianţi de flori, din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Cluj, care şi-au amenajat stand-uri în Parcul Monument şi aşteaptă cumpărători începând de ieri, vineri, 7 septembrie, până duminică, 9 septembrie.
Ca la fiecare ediţie a Festivalului Florilor, vizitatorii vor găsi şi stand-uri cu preparate culinare, unde pot gusta tradiţionalul must specific acestei perioade, dar şi diverse mâncăruri tradiţionale şi dulciuri. Doar preparatele pe grătar vor lipsi, pentru că Primăria a rămas consecventă în decizia de a nu permite funcţionarea grătarelor care să genereze mult fum în zona de desfăşurare a festivalului floral. Există, totuşi, un grătar pentru prepararea de colac secuiesc (Kurtos Kolacs) pe care îl va folosi un producător venit din zona secuimii, ce promite să folosească reţeta tradiţională pentru acest preparat.
Ca de fiecare dată, pe parcursul celor trei zile de festival, vizitatorii vor putea viziona spectacolele de muzică uşoară şi populară susţinute de numeroşi artişti, din municipiu şi judeţ, pe scena amenajată în rondoul parcului. Sâmbătă şi duminică, începând cu orele 18.45, respectiv 18.15, atmosfera va fi animată de teatrul “Masca” din Bucureşti, care va prezenta un spectacol cu statui vivante intitulat “Strigătele Parisului”. De altfel, festivalul a fost programat în acest week-end tocmai pentru a participa şi teatrul “Masca”, deoarece altădată n-ar fi putut veni pe parcursul acestei toamne, având deja spectacole programate în alte oraşe din ţară.