GALERIE FOTO Expoziția istorică din Parcul Monument, gata de vizitare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Expoziția istorică din Parcul Monument, gata de vizitare

Participanții la Expoziția Istorică care se va derula în acest sfârșit de săptămână în Parcul Monument sunt deja pe poziție. Daci, romani, cavaleri din Evul Mediu dar și ostași din Primul și al Doilea Război Mondial vor fi personficați de membrii unor asociații cu profil istoric, pe lângă uniformele de luptă vizitatorii putând admira și demonstrații de mânuire arme, reconstituiri lupte între daci și romani, medievale, feudale, și din războiele mai recente, din secolului trecut, dar și antrenamente cu publicul.

După cum v-am mai informat, astăzi, vineri 24 septembrie, de la ora 18:30, va avea loc Parada Războinicilor, pe traseul: șos. Viziru (IMB) - Sens Giratoriu Barieră - Str. Pietății - Parc Monument. De asemenea, sâmbătă, de la ora 17:30 Parada Războinicilor va defila pe traseul: Primăria Municipiului Brăila - Calea Călărașilor - Parc Monument.
Atât sâmbătă cât și duminică, începând cu ora 10.00, publicul va putea asista la diverse activități și reconstituiri ale unor lupte istorice, pe terenul dintre Sala Polivalentă și aleea principală a Parcului Monument. Expoziția va avea și momente artistice în care vor fi interpretate cântece patriotice și folk, sâmbătă, de la ora 19:00, la scena de la Rondou. Totodată vor fi prezentate povestiri istorice.

Acest eveniment organizat în premieră la Brăila este realizat de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Biblioteca "Panait Istrati" Brăila, Muzeul Brăilei "Carol I", Teatrul "Maria Filotti", Forumul Tinerilor din România, cu participarea asociațiilor: Cavaleria Teutona, Culturala Tomis, Deutsches Frelkorps, Ignis Vultus, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Tradiția Militară, Vulturii de la Calata, Astra Dobrogeana.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro