Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Brăila a găzduit două etape din Campionatul Naţional individual de dirt track

În weekend-ul trecut, în faţa a peste 1.000 de brăileni, pe pista stadionului Municipal s-au desfăşurat două etape din Campionatul Naţional individual de dirt track. Prima s-a derulat complet, cea de a doua s-a oprit, din cauza ploii, după manşa a 8-a. Dar pentru că s-a trecut de jumătatea competiţiei s-a putut alcătui un clasament. Cele două competiţii de la Brăila au arătat însă adevărata faţă a dirt track- ului românesc. La juniori au concurat doar brăileni şi un bulgar, Hristo Hristov, la seniori au venit doi sportivi de la CSAT Bucureşti, Marian Gheorghe şi Adrian Gheorghe, tată şi fiu care locuiesc în Suedia dar vin la competiţiile organizate în România, precum şi bulgarul Milen Manev. De la CSM Brăila au fost prezenţi la start Alexandru Toma, revenit în activitatea sportivă, Fănică Popa şi Stănel Gheorghe, toţi cu vârste peste 40 de ani. Cam aceştia sunt sportivii români valoroşi care se întrec în competiţia naţională, restul, ca să se completeze grila au fost tot juniori. Au lipsit sportivii de la Voinţa Sibiu, iar Gheorghe Voiculescu, şeful comisiei de dirt track din cadrul Federaţiei Române de Motociclism a explicat motivul absenţei acestora: "Cei de la Sibiu nu au avut bani să vină la Brăila.
La ei dirt track-ul este o afacere, se pare. Cu puţin timp în urmă au organizat o cupă, sponsorii au cheltuit mulţi bani şi nu i-au recuperat, astfel că nu-i mai ajută pe sportivi să plece în deplasări". Acelaşi lucru l-a susţinut şi diretorul CSM Brăila, Dumitru Blănaru: "Noi am mai avut o tentativă de a organiza aceste etape dar le-am amânat pentru că sibienii nu au putut veni. Se pare că situaţia financiară a clubului Voinţa Sibiu nu s-a remediat, aşa că sportivii de acolo nu au putut participa la competiţiile de la noi. Sperăm ca ei să vină la etapa finală care va avea loc în cel de-al doilea wekend din luna septembrie".

Revenind la competiţiile de la Brăila, trebuie specificat faptul că Adrian Gheorghe este de departe cel mai valoros în domeniu, iar din urmă vine tare brăileanul Andrei Popa. Dar pentru a creşte în valoare ambii au nevoie de competiţii puternice, iar acest lucru la noi în ţară este imposibil, deocamdată. Secţia de dirt track de la CSM Brăila plăteşte tribut perioadei în care fostul preşedinte CJ, Ghorghe Bunea Stancu nu le permitea sportivilor să se antreneze pe Municipal, ba chiar interzicea şi competiţiile oficiale. De aceea alţi copii talentaţi cum este Andrei Popa nu au avut şansa de a se pregăti în sportul pe care şi l-au ales. Sâmbătă, la juniori, după 4 manşe pe primele trei locuri s-au clasat sportivii de la CSM Brăila pentru că numai ei au concurat. Andrei Popa a câştigat etapa 4-a şi Cupa Brăilei, locul al doilea i-a revenit lui Adrian Dragu, iar al treilea lui Ştefan Căpităneanu. La seniori au fost 12 manşe şi o finală, iar etapa a fost câştigată de Adrian Gheorghe, pe locul al doilea s-a clasat bulgarul Milen Manev, iar pe al treilea, Alexandru Toma. Duminică, la juniori, după un duel spectaculos între Andrei Popa şi Hristo Hristov, în manşa a patra, victoria i-a revenit brăileanului. In schimb, în finală bulgarul a trecut primul linia de sosire, a acumulat 7 puncte şi şi-a asigurat primul loc în etapa a 5-a. Popa a ocupat poziţia secundă, iar Adrian Dragu a completat podiumul de premiere. Ştefan Căpităneanu a căzut la ieşirea din prima turnantă, în manşa a 7-a, şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că el a ratat podiumul. La seniori s-au desfăşurat doar 8 manşe pentru că a început ploaia şi pista a devenit impracticabilă. "Etapa a trecut de jumătate din manşe aşa că se poate alcătui un clasament. Evităm în acest fel o serie de evenimente nedorite care pot apărea şi care ar putea afecta integritatea corporală a sportivilor", a spus GheorgheVoiculescu. Etapa 5-a a fost câştigată de Marian Gheorghe, iar pe locul al doilea s-a clasat fiul său, Adrian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro