Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Au venit şi restul de 10 autobuze noi pentru “Braicar”

• este vorba despre maşini de medie capacitate, în două uşi, produse ale mărcii “Karsan Atak” • noile autobuze vor intra în circulaţie peste două săptămâni, după ce vor fi înmatriculate

 

Operatorul public de transport în comun a făcut, vineri, 11 august, recepţia şi celui de-al doilea lot de autobuze “Karsan Atak”, produse în Turcia, cumpărate în această vară la licitaţie. Cele 10 maşini au fost aduse în parcarea Palatului Administrativ pentru momentul oficial al recepţionării lor, eveniment la care au participat reprezentanţi ai autorităţii publice locale, precum şi din partea “Braicar”, ca beneficiar final. “În actualul mandat, municipalitatea a asigurat majorarea de capital pentru «Braicar» în vederea înnoirii flotei de autobuze cu peste 30 de maşini noi, dotate cu toate facilităţile presupuse de un transport în comun civilizat, pornind de la instalaţie de aer condiţionat, până la afişaj electronic, ori rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru anul ce urmează este programată modernizarea şi achiziţionarea de automate de bilete, astfel încât în toate staţiile de pe raza municipiului să existe astfel de aparate noi. Planul de investiţii vizează şi modernizarea staţiilor şi se lucrează la acest proiect”, a declarat primarul Marian Dragomir.

La rândul său, directorul SC “Braicar”, Cornel Săndulescu a explicat că autobuzele vor intra imediat în procedura de înmatriculare şi obţinere a tuturor documentelor necesare introducerii lor în circulaţie pe traseele din oraş. Sursa citată a spus că în circa 2 săptămâni brăilenii vor putea călători cu aceste autobuze noi.

De precizat că achiziţia celor 20 de autobuze, dintre care primul lot de 10 maşini (4 de capacitate mică - Karsan Jest şi 6 de medie capacitate - Karsan Atak) au fost aduse la Brăila în data de 21 iulie, s-a făcut la un preţ de 8,29 milioane lei, fără TVA, apropiat de preţul de pornire al licitaţiei (8,3 milioane lei, fără TVA). Banii necesari au fost asiguraţi de către Consiliul Local Municipal Brăila care, în cursul lunii aprilie a.c., a aprobat majorarea capitalului SC „Braicar” cu suma de 8,3 milioane lei, astfel încât operatorul public să poată cumpăra autobuze noi-nouţe.

De altfel, nevoia de înnoire a flotei operatorului era mai mult de cât evidentă în contextul în care ultimele achiziţii au avut loc cu mai bine de 10 ani în urmă, când au fost aduse câteva zeci de autobuze marca BMC, aflate şi astăzi în circulaţie, multe dintre ele aflate însă într-o stare avansată de uzură.

Noile achiziţii s-au impus şi pe fondul retragerii de pe traseele secundare a operatorilor de transport în regim maxi-taxi, context în care prestarea serviciului public a intrat în sarcina SC “Braicar” SA, aşa cum a fost cazul unor trasee precum 16, 17, 34 sau 35.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro