Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Acțiuni de amploare ale Poliției la trecerile la nivel cu calea ferată

* în cursul zilei de astăzi, polițiștii desfăşoară activităţi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată fără bariere, pentru a preveni accidentele rutiere soldate cu victime * încă de dimineață, 22 de echipe formate din poliţişti ai Biroului de Poliţie Transporturi și rutieri au intrat în acțiune la Bariera Lacu Dulce, Vadul Ghecetului, zona FNC, Gara CFR, precum și la trecerile de cale ferată din județ

 

 

 

Atenție la tren! În cursul zilei de 17 octombrie, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Brăila, împreună cu poliţiştii rutieri, desfăşoară activităţi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată fără bariere. Se acționează pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omenești și pagube materiale însemnate, ce au loc în zona căii ferate. ”Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto și pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Polițiștii acționează atât în municipiu, cât și în județ. Încă de dimineață, 22 de echipaje de poliţişti au intrat în acțiune la Bariera Lacu Dulce, trecerea nivel cu calea ferată de la Vadul Ghecetului, zona FNC, Gara CFR precum și la trecerile de cale ferată din județ, respectiv din Lacu Sărat, Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Bărăganul, Urleasca - Țepeș Vodă, Baldovinești și Ianca.

 

Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă

 

Polițiștii au reamintit șoferilor, bicicliștilor și pietonilor prevederile legale care trebuie respectate la trecerea la nivel cu calea ferată.

O.U.G. 195/2002R – Codul Rutier, prevede:

- art. 60. (1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.

H.G. 1391/2006 – Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, prevede:

- art. 69. (1) Trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere sau semibariere se semnalizează, după caz, cu indicatoarele Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere sau Trecere la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere, însoţite de indicatorul Oprire.

(2) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevăzută cu instalaţii de semnalizare automată fără bariere, interzicerea circulaţiei rutiere se realizează, optic, prin funcţionarea dispozitivelor cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării de control reprezentate de lumina intermitentă albă şi, acustic, prin emiterea de semnale sonore intermitente.

- art. 71. (1) Semnalizarea de interzicere a circulaţiei rutiere se consideră realizată chiar şi numai în una din următoarele situaţii :

a) prin aprinderea unei singure unităţi luminoase a dispozitivului cu lumină intermitent-alternativă roşie;

b) prin funcţionarea sistemului sonor;

c) prin poziţia orizontală a unei singure semibariere.

(2) Circulaţia rutieră se consideră de asemenea interzisă şi în situaţia în care barierele sau semibarierele sunt în curs de coborâre sau de ridicare.

- art. 136. (1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

(2) La traversarea căii ferate, pietonii sunt obligaţi să se asigure că din stânga sau din dreapta nu se apropie un vehicul feroviar.

- Art. 138. (1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau ridicare;

b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;

c) întâlneşte indicatorul ”Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, ”Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau ”Oprire”.

(2) Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la alin. (1) lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire, ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau ridicare.

- ART. 167. (1) Se interzice pietonilor şi persoanelor asimilate acestora: f) să traverseze calea ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori când semnalul luminos sau acustic interzice trecerea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro