Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galatenii tac si sapa

In timp ce oficialitatile brailene incearca sa se lupte prin instante pentru controlul asupra celor 1.000 de hectare botezate "Cartierul Siret", autoritatile galatene mai ridica vreo suta de apartamente in zona. In vreme ce presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se da in sfirsit razboinic in declaratii in problema "Siret", primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, anunta, siret, construirea altor 400 de apartamente in viitorul apropiat, fara a cere autorizatii de la Braila, cum ar fi fost legal. In tot acest timp, primarul municipiului nostru, Constantin Cibu, nu anunta nimic. Cam la asta se rezuma intreaga problema a celor 1.000 de hectare de teren din judetul Braila, date acum 5 ani in administrare municipiului Galati. Autoritatile brailene sint total neputincioase in fata acestei noi ofensive ilegale declansate de Galati, desi e greu de inteles cum se poate intimpla asta. E ca si cum cineva ar vrea sa-si ridice o casa pe platoul din fata Palatului Administrativ si nimeni n-ar face nimic ca sa-l opreasca pe respectivul. Dar nu asta e marea problema, atit timp cit exista sperante ca, intr-un final, toata treaba asta mare va fi transata in justitie.
Insa, in ciuda faptului ca acolo se construieste ilegal, esential - pentru galateni, desigur - este ca alte citeva blocuri se vor ridica pe terenul in cauza. Mai exact, autoritatile din orasul vecin actioneaza in interesul galatenilor si chiar al intregii zone, daca tot e sa vorbim de viitorul zonei cuprinse intre cele doua municipii. Pe partea noastra, insa, nu se intimpla nimic. Primarul Cibu nu-si bate capul sa extinda si el municipiul inspre Siret, macar scriptic, daca nu faptic. Cum ar fi fost daca se construia si la noi un cartier de blocuri ANL inspre Galati? Sau cum ar fi daca municipiul s-ar fi extins pina la granita cu Galatiul, absorbind astfel comuna Vadeni? Sau ce-ar fi fost sa se fi facut macar un drum de 4 benzi intre cele doua municipii, drum cu care ne tot "ameninta" de atita vreme seful CJ Braila? Ori, cum ar fi aratat zona, daca ar fi fost racordata la utilitati si parcelata? Pai simplu: ar fi aratat cam cum se contureaza acum Cartierul Siret. Si ar fi aratat ca cineva se zbate cu adevarat si pentru braileni. Mai ales prin fapte, ca din vorbe avem de mult o gramada de poduri, aeroporturi, piete de gros, mall-uri, yachturi, si chiar nu ne mai trebuie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii