Mergi la conţinutul principal
Olimpicii şi profesorii lor îndrumători, premiaţi pentru rezultatele remarcabile

Gala excelenţei în Educaţie

• evenimentul a avut loc miercuri seara, la Teatrul “Maria Filotti” • în total, aproximativ 200 de elevi şi profesori au primit premii, diplome de excelenţă şi flori din partea Primăriei şi Consiliului Judeţean

 

Miercuri seara, Teatrul “Maria Filotti” a fost gazda unui eveniment deosebit. Este vorba despre premierea elevilor şi profesorilor care au obţinut rezultate excelente la olimpiadele internaţionale şi naţionale desfăşurate în anul şcolar 2015-2016.

Festivitatea de premiere a început cu un spectacol artistic susţinut de elevii Liceului de Artă “Haricleea Darclee”. Apoi au urcat pe scenă primarul Marian Dragomir, preşedintele CJ Francisk Chiriac şi inspectorul şcolar general Cătălin Canciu, care au ţinut câte un discurs înainte de a înmâna premiile.

“Se face performanţă de mulţi ani la Brăila. Noi, ca administraţie publică, avem obligaţia să îi încurajăm. Acesta este şi motivul pentru care ne-am întâlnit astăzi. Pentru a-i premia pe cei care au reuşit, pentru a-i ambiţiona pe cei care mai aveau un pic şi reuşeau şi, nu în ultimul rând, pentru a le arăta că se poate celor care nu au făcut încă performanţă. În sală sunt cei mai buni copii din Brăila, cu cei mai buni profesori, cu cei mai devotaţi părinţi. Felicitări tuturor!”, a fost mesajul transmis de primarul Marian Dragomir.

În total, pe scenă au urcat aproximativ 200 de elevi şi profesorii lor, cei care i-au îndrumat şi ajutat să câştige premii, medalii, menţiuni sau premii speciale la competiţiile şcolare şi sportive.

“Vreau să felicit elevii, colegii profesori şi, bineînţeles, părinţii. Şcoala brăileană şi-a demonstrat încă o dată valoarea prin aceşti copii minunaţi şi sperăm că şi anul acesta rezultatele vor fi la fel de frumoase sau chiar mai bune”, a spus Cătălin Canciu.

Primăria Municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean au oferit premii în bani, flori şi diplome de excelenţă elevilor şi profesorilor. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la peste 300.000 lei. Elevii care au câştigat un premiu la internaţională au primit între 4.800 lei şi 9.600 lei, iar cei care au câştigat un premiu I, II sau III la naţională au primit între 800 lei şi 2.400 lei.

Pentru performanţa obţinută la olimpiadele internaţionale desfăşurate în anul şcolar precedent au fost premiaţi 10 elevi. Despina Elefteraki, Şcoala “Mihu Dragomir”, a câştigat premiul III la Neogreacă, Andrei Radu, Colegiul “N. Bălcescu”, a obţinut medalia de aur la Astronomie, Alex Tatomir, “Bălcescu”, a cucerit bronzul la Informatică, Adelina Postolea, Şcoala Şuţeşti, a luat o menţiune specială la Limba Rromani, iar Ana-Maria Ţăranu, Colegiul “Murgoci”, a obţinut un premiu special la Limba şi literatura română. La aceste premii se adaugă alte cinci distincţii obţinute de elevii de la Liceul cu Program Sportiv la competiţiile internaţionale de atletism. La Jocurile Balcanice de juniori, Adelina Sandu a ocupat locul II, Iulia Banaga a câştigat două locuri III şi Alexandru Iconaru tot două locuri III. Iulia Banaga a reuşit să ajungă în semifinala Campionatului Mondial de juniori şi a obţinut şi un loc VI la Europenele de juniori.

Pe lângă premiile la internaţionale, alte 108 de distincţii au fost oferite elevilor şi profesorilor care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale. 

Lista completă a elevilor şi profesorilor premiaţi o găsiţi AICI.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro