Mergi la conţinutul principal

Gala Capital Top 100 Femei de Succes. Premii înmânate de brăileanul Florin Dobrescu

* secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a înmânat premiile la Categoria “Afaceri”

 

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, brăileanul Florin Dobrescu  a înmânat premiile la Categoria “Afaceri” în cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes, eveniment de tradiție organizat de revista Capital și dedicat recunoașterii meritelor și implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic, social, cultural sau politic din România, ne-a informat Biroul de presă al PNL Brăila. Structurat pe zece categorii, respectiv Afaceri, Management, Societate Civilă, Sport, Medicină, Mass Media, Marketing, Administrație Publică, Spectacol și învățământ/Cercetare, TOP 100 Femei de Succes a dezvăluit care sunt femeile lider ale României cu realizări notabile în anul 2021.

Florin Dobrescu a înmânat premiile la Categoria “Afaceri” astfel: Premiul pentru performanță și inovație în sustenabilitate - Diana Cîtu, General Manager Reciclad’OR; Premiul pentru crearea unui brand de top cu bijuterii unicat -  Malvina Cservenschi, Fondator Malvensky; Premiul pentru antreprenoriat medical dedicat sănătății femeii -  Elena Teodorescu, Fondator și Director Medical Donna Medical Center.

"Mulțumim pentru invitație Revistei Capital și felicitări pentru inițiativa organizării acestui eveniment, care reprezintă un mod onest de a sărbători împreună reușitele inițiativelor de succes ale femeilor din România. Mă bucur să amintesc aici faptul că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pe care îl reprezint, va implementa Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor Mici și Mijlocii, măsură instituită în baza Legii 346 din 14 iulie 2004, privind stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, conform Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire și impulsionare a digitalizării economiei – Componenta “Woman in Tech” din Programul de Guvernare. Îmi doresc să reușim să punem în consultare publică acest program special cât de curând, pentru că economia românească are nevoie de inițiative sustenabile și pentru că egalitatea de șanse este un deziderat către care orice democrație trebuie să tindă. Felicitări tuturor doamnelor antreprenor din România! Îmi doresc ca numărul companiilor coordonate și fondate de femei să fie cât mai mare, independent de domeniul de activitate. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va reprezenta mereu un sprijin pentru orice inițiativă antreprenorială", le-a transmis, cu această ocazie, Florin Dobrescu, femeilor de succes prezente la Gala Capital Top 100.

Programul pentru Femeia Antreprenor are ca obiective stimularea și sprijinirea structurilor economice private înființate de către femei, dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM, precum și creșterea gradului de tehnologizare și digitalizare în companiile conduse de către femei antreprenor. Bugetul pentru acest program, aprobat pentru anul 2022, este în valoare de 157.624.000 lei și va asigura finanțarea a aproximativ 800 de întreprinderi.

"Condiția de eligibilitate în cadrul Programului este deținerea a minim 50% din părțile sociale sau acțiuni de către femei. Practic, măsura se adresează direct afacerilor conduse de către doamnele antreprenor. Așa cum este creionat acum proiectul acestui program, măsura de sprijin va acorda granturi în valoare de până la 200.000 de lei, cu asigurarea unei co-finanțări de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului. Nu este pentru prima dată când Ministerul Antreprenoriatului și Turismului implementează programe de sprijin dedicate femeilor manager, măsurile gestionate în anii anteriori fiind foarte apreciate atât la nivel european, cât și de către doamnele care conduc afaceri în România", a mai declarat Florin Dobrescu.

În perioada 2022 - 2027, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va implementa programele naționale dedicate sprijinirii înființării și dezvoltării IMM-urilor, începând cu bine-cunoscuta măsură Start-up Nation, ediția a 3-a, și continuând cu schemele de ajutor dedicate activităților de comerț-servicii și sectorului productiv, precum și cu acest program mult-așteptat de către mediul antreprenorial feminin - Programul pentru Femeia Antreprenor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro