Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gabriel Dragos Cristache si Ioan Birgaoanu au fost cooptati in loturile nationale de sah

Prima etapa a Campionatelor Nationale de sah s-a incheiat cu rezultate bune pentru sahistii braileni.
La sah clasic Gabriel Dragos Cristache l-a invins in ultima partida pe George Brisan de la CSM Ploiesti si a acumulat 6 puncte din 9 partide disputate ocupind in final unul dintre locurile 8-10 la egalitate cu alti doi sportivi. In urma acestui rezultat el a fost cooptat in lotul national la categoria de virsta pina in opt ani obtinind astfel dreptul de a participa la Campionatul European din Georgia.
La categoria de virsta 12-14 ani Daniel Dragos Martian a remizat in ultima partida cu bucuresteanul Petre Florescu si, cu 5 puncte, s-a clasat pe unul dintre locurile 10-17.
"Rezultatele sportivilor nostri au fost peste asteptari. Cristache a jucat spectaculos si daca nu ar fi fost dezavantajat de arbitri ar fi ocupat o pozitie mult mai buna. El a reusit sa prinda lotul national si sa se califice direct in finalele de la anul, dar si dreptul de a reprezenta Romania la competitia continentala. Martian s-a descurcat la fel de bine, la o categorie de virsta superioara la care s-a confruntat cu sase jucatori cu ELO, de categoria I. In acest concurs a acumulat numarul de puncte necesar pentru a trece si el la categoria I", a declarat Ionel Balcan Vicepresedintele clubului "Orizont 64".
Un rezultat la fel de bun a obtinut reprezentantul clubului CSO Ianca, Ioan Birgaoanu, care, cu 6,5 puncte s-a clasat pe locul al optulea la categoria de virsta 8-10 ani. Sportivul pregatit de instructorul Iulian Preda a fost cooptat in lotul national la aceasta categorie de virsta.
Cu toate ca nu mai reprezinta un club din Braila, trebuie mentionat faptul ca Octavian Cartas a devenit vicecampion national la categoria 16-18 ani. Sportivul format in cadrul clubului de sah de la Palatul Copiilor din Braila de catre antrenoarea Luiza Doroftei este legitimat acum la Victoria Techirghiol.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii