Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fuziunea PNL - PD este vazuta cu ochi diferiti de reprezentantii Aliantei D.A. Braila

Reprezentantii PNL si PD Braila au pareri diferite despre tema privind fuzionarea celor doua partide, trasata tuturor organizatiilor din tara de catre presedintele Traian Basescu, duminica, odata cu prezentarea bilantului Aliantei la un an de guvernare. Astfel, in vreme ce partea liberala a Aliantei brailene considera oportuna si absolut necesara aceasta fuziune, partea democrata crede ca nu prea exista sanse ca acest lucru sa se intimple in viitorul apropiat. Astfel, senatorul Dan Sabau, membru in noul comitet interimar al PNL Braila, este de parere ca o fuziune imediata a acelor doua partide ar duce la echilibrarea esichierului politic si ca este un lucru cit se poate de indicat pentru binele viitor al ambelor partide: "Fuziunea ceor doua partide trebuie neaparat sa se intimple deoarece ar duce la echilibrarea esichierului politic, lucru de care avem nevoie. Trebuie sa se creeze in sfirsit si in Romania acea putere de dreapta care sa vina in contrabalans cu cea de stinga, care este foarte bine reprezentata. Avem nevoie de alternanta politica la guvernare si de echilibru, iar fuziunea PNL si PD va aduce acest echilibru, care acum nu pot sa zic ca lipseste, dar e foarte fragil".
Cu toate acestea, liderul organizatiei brailene a PD, Horia Vasioiu, considera ca nu exista sanse ca fuziunea celor doua partide sa se intimple prea curind, in contextul in care, din punctul sau de vedere, exista diferente fundamentale intre ideologiile celor doua partide: "Deocamdata nu stiu nici daca e bine, nici daca e rau, sa fuzionam. Tot ce stiu e ca trebuie ca ambele partide sa faca niste discutii, niste studii sociologice pe tema asta, sa tinem cont si de opinia publica. In acest moment, sincer, nu cred ca exista sanse ca fuziunea sa se intimple". Vasioiu nu a exclus insa in mod definitiv posibilitatea unei fuziuni, insa a tinut sa explice ca, in acest context, ar trebuie ca ideologiile celor doua partide sa fie armonizate: "Pe viitor, poate exista posibilitatea unei fuziuni intre cele doua partide. Dar sa nu uitam de faptul ca exista deosebiri fundamentale in liniile de baza si ideologiile acestor doua partide, care trebuie armonizate cu mare grija. Iar acest lucru in mod sigur va dura".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii