Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furtuna violenta la Budapesta

O furtuna violenta care s-a abatut duminica asupra Budapestei s-a soldat cu moartea a trei persoane si ranirea a peste 250, in timp ce mii de cetateni asistau la focurile de artificii organizate cu ocazia zilei nationale a Ungariei, a anuntat Guvernul ungar, citat de Reuters.
Una dintre persoanele decedate este o fetita de 12 ani, a precizat agentia de stiri MTI.
Informatiile anterioare mentionau ca doua persoane care cautau adapost au fost ucise de un copac care s-a prabusit, iar alte 100 au fost ranite.
Furtuna i-a luat pe nepregatite pe cei care asistau la ceremonii, stirnind panica.
Mai multe barci s-au ciocnit pe Dunare din cauza rafalelor puternice de vint, putin dupa ora 19:00 (20:00, ora Romaniei), relateaza agentia MTI.
Asociatia Navala Ungara a mentionat ca o barca de mici dimensiuni s-a scufundat, iar doi dintre pasagerii acesteia sint dati disparuti.
Martorii au declarat ca s-a creat panica pe podurile care traverseaza Dunarea, al carei nivel a crescut brusc, inundind mai multe strazi, printre care si o artera din apropierea Parlamentului.
Vintul puternic a afectat si palatul prezidential, situat in zona de deal a orasului, unde alte persoane au fost, de asemenea, ranite.
Mai multi copaci s-au prabusit peste spectatori, ranind grav 38 de persoane, a afirmat Emese Danks, purtatoare de cuvint a Guvernului, citata de agentia MTI.
Darimaturile si copacii prabusiti pe strazi au ingreunat traficul ieri, iar pompierii au inceput operatiunile de curatare a orasului.
Cele mai multe pagube s-au inregistrat in capitala si in tinutul Pest, din jurul acesteia, a precizat un purtator de cuvint al serviciilor de urgenta.
Politistii au cautat artificii neexplodate care au fost luate de vint, iar premierul Ferenc Gyurcsany a dispus efectuarea imediata a unei anchete in acest caz.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii