Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furt de 50 de milioane de lei, cu complicitatea paznicilor

Doi braileni au furat, cot la cot cu paznicii, peste o tona de inox de pe platforma chimica de la Chiscani. Ca sa poata actiona fara fereala de paznici, indivizii i-au luat pe acestia tovarasi, urmind sa imparta profitul frateste. Daca au reusit sa insele vigilenta celor care trebuia sa vegheze la poarta combinatului, nu acelasi lucru s-a intimplat cu jandarmii, care i-au surprins pe indivizi, cu caruta plina de piese, tocmai cind se pregateau sa plece.
Cei doi braileni s-au dus cu noaptea-n cap pe platforma chimica in cautare de fier vechi, pe care sa-l vinda, si sa scoata un ban de cheltuiala. Ca sa nu mai stea cu grija paznicilor, care impinzesc platforma chimica, ei au decis sa lucreze mina-n mina cu ei, facindu-i parte la cistig. "Negocierea" s-a desfasurat la gardul combinatului, unde indivizii le-au propus agentilor de paza afacerea, iar acestia au fost de acord sa colaboreze. Agentii de paza s-au oferit sa ajute, dupa puteri, facind rost de un aparat autogen, cu care sa se taie conductele, iar tovarasii de furtisag au venit doar cu butelia de gaz metan. Pentru ca profitul sa fie cit mai mare, indivizii s-au orientat la conducte din inox, care sint cel mai bine platite, la centrele de valorificare a fierului vechi. Ei au incarcat in caruta 1100 kg de inox si, multumiti la gindul celor 50 de milioane de lei pe care urmau sa le incaseze, au iesit din combinat. Bucuria le-a dat in necaz, cind au dat nas in nas cu jandarmii, care i-au intrebat despre provenienta marfii. Indivizii au marturisit ca au sustras piesele, cu ajutorul agentilor de paza. "Ne-am dus la gard, si am vorbit cu paznicii. Le-am spus ca am vrea sa intram si noi, si sa luam niste fier vechi. Ei au zis ca se rezolva. Am venit spre dimineata si am intrat in cladirea aia si am taiat conductele, cu aparatul autogen, care era al lor, al gardienilor. Agentii de paza ne-au ajutat, au taiat cu noi si am stabilit sa le dam si lor parte din bani", le-a marturisit unul dintre indivizi oamenilor legii.
Jandarmii l-au prins pe unul dintre paznici in microbuz, cind se pregatea sa plece acasa. Acesta era imbracat in uniforma de serviciu, insa, pe dedesubt, avea treningul inca plin de murdarie, dupa munca la taiat conducte. Agentul a negat vehement ca ar fi fost tovaras cu hotii si a declarat ca, de fapt, acela nici nu era postul lui de paza. Intrebat fiind de ce are miinile si treningul pline de vaselina, acesta a dat din colt in colt si a explicat ca venise cu bicicleta, de la tara si, in plus, vestiarul lui este foarte murdar
Cei doi au fost dusi la sediul Jandarmeriei, pentru cercetari.
"In timpul unei actiuni, jandarmii braileni au depistat doua persoane, in timp ce sustrageau mai mult de o tona de material inoxidabil, din cadrul unei societi. In aceasta cauza, vom extinde verificarile si asupra paznicilor, deoarece acestia se pare ca au inlesnit si chiar au ajutat la sustragerea acestor materiale" ne-a declarat sergent major Sorin Neftode, din cadrul Jandarmeriei Braila.
Deocamdata, agentii de paza si-au pierdut deja slujba, pentru fapta lor: "Cei doi agenti de paza implicati in incident au fost dati afara, prin desfacerea contractului de munca, disciplinar. Pentru ceilalti agenti care vor mai produce asemenea evenimente, ii asteapta aceeasi pedeapsa", ne-a delcarat administratorul firmei de paza respective.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii