Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fundatia "Pro Homini" sprijina familiile nevoiase

Fundatia "Pro Homini" in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au lansat, simbata, proiectul "Parteneriat pentru viitor". Acesta vine in sprijinul copiilor din apartamentele de tip familial "Colibri" si "Neptun". Micutii au posibilitatea ca in fiecare simbata, timp de un an de zile sa participe la activitati recreative.
Coordonatorii proiectului au explicat ca vor fi predate cunostinte de informatica, abilitati practice, sah, table, tenis de masa. Copiii vor invata dansuri sportive, dar si ritmuri populare, vor face exercitii sportive la aparate, iar in timpul zilelor calduroase vor juca volei, fotbal, handbal. "Cursurile vor fi sustinute de profesorii Gancearov Ioana si Casapu Petrica la informatica, respectiv jocuri sportive si de invatatoarea Flori Constantin la abilitati practice. Proiectul are ca scop dezvoltarea abilitatilor de utilizare a calculatorului, de socializare, stimularea participarii la activitatile extracurriculare, de cultivare a spiritului de colaborare, intrecere. Copiii vor exersa deprinderile elementare de comportament social si isi vor dezvolta aptitudinile estetice si creative. De asemenea, vor invata sa gaseasca modalitati variate de exprimare a gindurilor si a sentimentelor prin creatii literare, pictura, arta plastica. Avem in plan si organizarea de excursii la manastiri si muzee, aceste activitati urmind a avea loc impreuna cu pensionarele asistate la fundatia noastra. Dorim sa cream atmosfera specifica plimbarilor realizate de bunici cu nepotii lor", ne-a declarat Liliana Caruz, presedinta a Fundatiei "Pro Homini".
Proiectul continua, de fapt, activitatile de anul trecut cind alti copii au fost sprijiniti prin intermediul fundatiei. Anul acesta proiectul este finantat de societatea "Soroli Cola".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii