Skip to main content

Fundatia Pro Homini - 10 ani de activitate caritabila

Fundatia "Pro Homini" a sarbatorit, ieri, 10 ani de cind desfasoara activitati caritabile. Evenimentul a reunit reprezentanti ai Primariei, ai Prefecturii, ai Directiei de Asistenta Sociala, ai Directiei de Munca si Protectie Sociala, ai organizatiilor neguvernamentale locale, colaboratori si finantatori.
Infiintata in 1997, Fundatia "Pro Homini" a sprijinit pina in prezent sute de virstnici cu situatii financiare precare, copii bolnavi care au avut nevoie de tratamente costisitoare, elevi merituosi si familii cu multi copii aflate in stare de risc social. Persoanele defavorizate au primit bani si alimente, dar au fost invitate si la evenimente culturale, in excursii la manastiri. Fondurile au provenit din proiecte, de la sponsori si de la balurile de caritate organizate anual. Copiii cu deficiente fizice (surdo-muti, nevazatori, invalizi) au beneficiat de sprijin material. Una dintre cele mai deosebite realizari a fost ridicarea Centrului de zi "Sfatul batrinilor" in cadrul caruia persoanele virstnice cu venituri mici, care se lupta cu singuratatea au gasit o adevarata oaza de generozitate. Asistatele beneficiaza aici de o masa calda, pot face gimnastica medicala, isi aniverseaza zilele de nastere, vizioneaza spectacole de teatru si divertisment, se reunesc cu prilejul sarbatorilor de iarna. "In 2007 ne-am oprit, in special, asupra celor bolnavi si disperati. Pina acum am donat nu mai putin de 76.500 lei in acest scop. Suma reprezinta jumatate din banii colectati pina-n prezent. Avem multe cereri, dar vor fi analizate cu atentie de Consiliul Director si, in functie de gravitatea bolii, vom acorda sprijinul financiar", a precizat Liliana Caruz, presedinte al Fundatiei "Pro Homini". Organizatia braileana ofera in fiecare an daruri de Craciun, copiilor saraci. De asemenea, de ajutorul fundatiei beneficiaza si studentii cu o situatie materiala precara si cu rezultate bune la invatatura. Elevii primesc gratuit meditatii la informatica, limbi straine, comportament in societate. Fundatia "Pro Homini" are parteneriate cu organizatii din tara si din strainatate. "Este singura fundatie care-si desfasoara activitatea la un asemenea nivel. Doamnele de aici chiar vor sa-si ajute semenii aflati in nevoie. Ar fi bine daca ar exista mai multe fundatii care sa lucreze astfel. Voi face tot posibilul sa acord sprijinul necesar activitatilor pe care le derulati", a spus primarul Constantin Cibu, prezent la manifestare. Liliana Caruz a apreciat si sprijinul oferit anual de reprezentantii Partidului Democrat care obisnuiesc sa doneze la balurile de caritate zeci de milioane. Una dintre persoanele prezente la actiunea de ieri a solicitat sprijin membrilor fundatiei pentru un tinar care si-a gasit mama dupa 29 de ani. Aceasta se afla in Vaslui, dar tinarul care a locuit multi ani in centrele de plasament nu are posibilitatea materiala de a ajunge acolo. Veronica Macri, director al Directiei de Munca si Protectie Sociala Braila, a precizat ca exista aproximativ 100 de organizatii neguvernamentale care s-au orientat catre domeniul social, dar ca Fundatia "Pro Homini" se distinge prin ajutorul sustinut, oferit persoanelor virstnice. Colaboratorii fideli si finantatorii au primit diplome de excelenta pentru activitatea desfasurata de-a lungul anilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu