Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Functionarii publici sint mai expusi la radiatii, decit simplii cetateni

Or fi periculoase sau nu antenele GSM pentru locatarii blocurilor pe care sint instalate, nu se stie sigur, dar ce e sigur e ca legea da dreptul functionarilor publici sa incaseze spor de periculozitate, pentru ca lucreaza cu citeva antene deasupra capului! In timp ce primarul Constantin Cibu este indignat ca presa da apa la moara locatarilor unor astfel de blocuri, care se pling - fara motive intemeiate, in opinia sa - ca antenele GSM de pe acoperis le provoaca probleme de sanatate, acelasi Cibu admite ca functionarii din Palatul Administrativ au dreptul la un spor de 10%, ca urmare a existentei antenelor de pe cladire. Primarul este convins ca este o prostie teama de radiatii provocate de antene, dar considera ca, unde-i lege, nu-i tocmeala, si daca CJ da asemenea sporuri, n-are incotro, si trebuie sa dea si el: "Sporurile care au fost aprobate de catre Consiliul Judetean pentru functionarii publici le-am aplicat si noi in Primarie, ca sa nu existe discriminare. Dupa mine este o prostie, cu sporurile astea pentru antena, dar daca sint legale... Eu nu cred ca antenele care sint pe acoperisul Palatului Administrativ fac rau pentru sanatatea oamenilor. Daca este sa ne luam dupa ce se zice, atunci si telefoanele mobile produc radiatii daunatoare sanatatii, acum o sa dam sporuri si pentru asa ceva?! Sau computerele pe care lucreaza unii dintre functionarii nostri, si ele produc probleme la ochi, cel putin asa se spune, nu?".
Precizam ca, desi primarul este gata sa le plateasca salariatilor sai spor de periculozitate, pentru cele citeva antene de pe Palatul Administrativ, acesta crede ca locatarii de la blocurile care au montate pe acoperis antene GSM fac scandal degeaba si exagereaza cind cer sa fie data jos aparatura respectiva: "Am vazut ca a inceput sa se declanseze un scandal in legatura cu montarea antenelor pe blocuri. Eu vreau sa va informez ca Primaria a dat autorizatie pentru montarea acestor antene, dar autorizatia este data conform legii, cu aprobarea asociatiei de proprietari, a persoanelor care locuiesc acolo. Au avizul mediului, al tuturor institutiilor care trebuie sa-si dea avizul. Acum, se pare ca unii cetateni nu mai vor sa aiba antene. Ideea este ca daca au semnat un contract cu firma respectiva, si aceasta a facut niste investitii, locatarii trebuie sa plateasca despagubiri, odata cu rezilierea contractului. Ei au toate avizele necesare, atunci cind vin la noi sa ceara si aprobarea Primariei. Oricum, eu cred ca este o exagerare din partea celor care considera ca aceste antene produc niste efecte nocive asupra organismului omenesc".

"Daca cei de specialitate ne dau avizul pentru a da niste sporuri pentru asa ceva, inseamna ca ceva pericol este"

Si presedintele Consiliului Judetean este de parere ca antenele de pe clarirea unde functioneaza institutia sa nu produc radiatii periculoase pentru om. Pentru ca a primit recent o adresa de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, care-i cere sa acorde spor de periculozitate 10%, din cauza existentei acestei aparaturi, pe acoperis, Stancu are de gind totusi sa plateasca acesti bani angajatilor: "Am facut o adresa catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, la Bucuresti, mi se pare ca a si venit raspunsul, este vorba despre un spor de 10%, care, daca este pe lege, nu avem nici o problema in a-l plati. De fapt, nu este singurul spor pe care noi il dam salariatilor nostri. Este o gaselnita legala, pentru a mai mari salariile functionarilor nostri. Probabil ca este ceva pericol, dar nu cred ca este in asa masura incit chiar sa ne zapaceasca de cap. Sint niste antene acolo, pe Palatul Administrativ, si daca avem asa ceva, cadrul legal ne permite sa dam spor de 10%. Eu, personal, nu prea cred ca sint periculoase aceste antene, din punct de vedere al radiatiilor. Ar trebui sa se masoare nivelul radiatiilor cu niste aparate, dar daca cei de specialitate ne dau avizul pentru a da niste sporuri pentru asa ceva, inseamna ca ceva pericol este, cel putin teoretic. Oricum, nu sint date la maxim acele antene".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii