Mergi la conţinutul principal

Fritzl a fost declarat vinovat pentru toate capetele de acuzare şi nu va face apel

Anterior, fusese declarat vinovat de omor. Este vorba despre moartea unui bebeluş născut din relaţia incestuoasă cu fiica sa Elisabeth.

Acuzatul a primit decizia fără să schiţeze vreun gest. Înainte, vorbind ultimul în proces, a spus doar atât: "Regret totul din adâncul sufletului, dar, din nefericire, nu mai pot face nimic".

Miercuri, Fritzl a surprins, declarându-se vinovat de omor - pasibil de închisoare pe viaţă - şi sclavie, acuzaţii pe care până atunci le respinsese.

El s-a declarat vinovat de alte patru capete de acuzare pentru sechestrare, viol, incest şi ameninţări agravante.
Fritzl a fost declarat vinovat pentru toate capetele de acuzare şi nu va face apel.

Bărbatul va fi mai întâi internat într-o clinică de psihiatrie sau într-o închisoare care dispune de un astfel de centru. În cazul în care "devianţele sale sexuale" vor fi vindecate, el va ispăşi restul pedepsei într-o închisoare obişnuită.
Procurorul Christiane Burkheiser ceruse "pedeapsa maximă", adică închisoare pe viaţă, pentru Fritzl, care şi-a sechestrat şi violat fiica, Elisabeth, timp de 24 de ani, în pivniţa locuinţei sale din Amstetten, la 130 de kilometri la vest de Viena.

La rândul său, avocatul apărării Rudolf Mayer, ceruse ca acuzatul să beneficieze de "circumstanţe atenuante", spunând că acesta "suferă de tulburări de personalitate". Avocatul a respins şi acuzaţia de omor prin neglijenţă pentru moartea unui bebeluş născut în urma incestului şi care a murit în pivniţă la două zile după naştere, în 1996.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro