Mergi la conţinutul principal

FRF a suspendat joi toate competiţiile fotbalistice pe teritoriul României

• măsura este valabilă până la 31 martie 2020 • se întrerup meciurile din Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a, Liga I feminin, Liga a II-a feminin, Liga a III-a feminin, Liga I Futsal, Liga a II-a la Futsal • decizia este valabilă şi în cazul competiţiilor fotbalistice organizate de AJF-uri

 

Ţinând cont de pericolul pe care îl reprezintă virusul COVID-19, joi la prânz, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020. Se întrerup meciurile din Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a, Liga I feminin, Liga a II-a feminin, Liga III-a feminin, Liga I Futsal, Liga a II-a la Futsal. Şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional această hotărâre poate suporta modificări. Decizia aceasta vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

“Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020. Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România” se specifică în comunicatul emis ieri de FRF.

Decizia FRF este considerată de oamenii din fotbalul brăilean ca fiind una foarte bună.

“Noi ne conformăm hotărârilor luate de FRF. Ni se pare a fi o decizie corectă, în felul acesta se reduce riscul de contaminare. Antrenamentele însă vor continua. Ne vom pregăti dar nu vom susţine partide amicale cu alte echipe ci vor fi doar meciuri în familie. Am început foarte bine returul şi este păcat ca să nu continuăm pe aceeaşi linie. Dar pentru a fi în formă la reluarea competiţiei trebuie să continuăm pregătirea”, ne-a declarat Valentin Avramescu, administratorul special al ACS Dacia Unirea.

“Mie mi se pare a fi o decizie foarte bună. Noi ca AJF suntem obligaţi să respectăm hotărârile federaţiei Române de Fotbal. În această situaţie campionatele pe care le organizăm se vor prelungi pentru a se putea face numărul de jocuri pentru a se declara campioanele”, a punctat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro