Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fratii Saim au dat spargeri de 150 de milioane de lei

Domiciliati pe strada Militara, fratii Ionut, Florinel si Virgil Saim si-au facut un obicei din a jefui chioscuri, institutii si locuinte. Numai in luna octombrie 2005, ei au pricinuit pagube de 152 de milioane de lei, in dauna unei farmacii, a Directiei Serviciilor Publice si a fostului Centru Medical pentru Copii. Cezar Saim a scapat de dosar penal, pentru ca are doar 13 ani. Participant la furturi a fost si Cosmin Cristian Marcadonatu, insa politia nu a reusit sa puna mina pe el, ca sa-i ia declaratie.
Potrivit anchetatorilor, in seara zilei de 2 octombrie 2005, ora 21.00, Ionut Saim, 19 ani, impreuna cu Marcadonatu Cosmin, 16 ani, au dat iama in Farmacia "Belladona" de pe Calea Galati. Dupa ce-a spart geamul de la usa de acces, Marcadonatu a stat "de sase", in timp ce Saim a patruns in interiorul farmaciei, sustragind un monitor de calculator, mai multe cutii cu lapte praf, pungi pampers si suzete pentru sugari. Monitorul l-a luat Marcadonatu, iar celelalte bunuri Ionut Saim, care avea un copil nou-nascut. Prejudiciul a fost de 17,8 milioane de lei. Pe 16 octombrie 2005, o patrula a Politiei Municipiului i-a depistat pe Ionut Saim, Virgil Saim, 18 ani si Cezar Saim, de 13 ani, pe strada Ancorei, cu mai multe bunuri sustrase din depozitul Directiei Serviciilor Publice (canapea, frigider, tv. color etc.). Oamenii legii au descoperit ca, in ziua respectiva, fratii Saim intrasera prin efractie in depozitul sus-amintit, pagubind DSP - ul cu aproape 40 de milioane de lei.
Jaful cel mare a fost, insa, cel din ziua de 23 octombrie 2005. In jurul orei 12.00, Ionut, Virgil si Florinel Saim, impreuna cu amicul lor Marcadonatu, au fortat usa de acces si au dat buzna in Centrul Medical pentru Copii, de pe B-dul Independentei 280 (actualmente desfiintat). Prejudiciul a fost destul de insemnat: 95.720.800 lei . Hotii au pus mina pe o imprimanta si un copiator Canon, o unitate centrala de calculator, un monitor cu unitate centrala, cablurile aferente si o licenta Windows 98.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii