Mergi la conţinutul principal

Francisk Chiriac a mers în control la UPU. El le cere brăilenilor «exemple concrete»

După ce plângerile brăilenilor care aşteaptă ore bune la urgenţe au ajuns şi la urechile lui, Francisk Chiriac, preşedintele Consiliul Judeţean, a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) pentru a sta de vorbă cu personalul medical.
"Eu am fost şi ieri (n.r. - miercuri) la spital şi o să mă duc de fiecare dată când este nevoie. Referitor la aspectele semnalate în presă, i-am explicat şefei UPU şi am rugat-o foarte serios ca personalul să îşi facă treaba conform fişei postului. Nu mai accept lucrurile la grosier, la pachet. Aş vrea cazuri concrete, astfel încât să putem să dăm şi câteva exemple, pentru că dacă spunem că la UPU am aşteptat 9 ore şi cineva a vorbit urât cu noi, nu facem nimic. Tu trebuie să ştii cu cine ai vorbit, iar noi cine ţi-a vorbit urât", a declarat şeful judeţului.
Pe de altă parte, Chiriac susţine că aglomeraţia de la Urgenţe se datorează şi numărului mare de pacienţi care vin, justificat sau mai puţin justificat, iar cum personalul medical este puţin, nemulţumirile nu întârzie să apară. "Este foarte adevărat că poate şi pacienţii sunt nerăbdători de a avea întâietate la servicii de urgenţă, poate că sunt şi foarte mulţi acolo, personalul este foarte puţin ca şi normativ şi intervine această zonă de disconfort îi spun eu, ca să nu spun de nervozitate, în care pacientul aşteaptă foarte mult, iar cadrele medicale fiind foarte puţine nu pot să îşi desfăşoare activitatea la maximum. Nu cred că toţi sunt nepoliticoşi. Poate că există şi o anumită stare de acasă şi de nemulţumire, nu vreau să vorbesc de salarii sau aşa mai departe. Până la urmă sunt nişte proceduri pe care noi trebuie să le respectăm şi această stare de animozitate la UPU se reflectă şi din partea noastră de conduită personală", a afirmat Chiriac.
Totodată, preşedintele CJ a ţinut să precizeze că Unitatea de Primiri Urgenţe se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, nu în cea a Consiliului Judeţean. "CJ are dreptul de a interveni pe parte de management a spitalului referitor la investiţii, la partea medicală mai puţin şi mult mai puţin la UPU. Asta e legislaţia şi trebuie să o respectăm. În principiu, managerul spitalului are autoritatea să intervină, el poate avea o discuţie cu şeful de la UPU, poate manageria puţin lucrurile acolo, poate avea o discuţie cu medicii de gardă care pot coborî sau nu de pe secţie. Problema este în felul următor, aşa o văd eu: după ce pacientul este investigat la UPU el trebuie să ajungă pe o secţie unde să se ia o hotărâre va fi internat sau va merge acasă. Eu cred că aici este puţin ruptura între partea de unde va merge, pe ce secţie, şi atunci medicul respectiv nu este de medicină internă, este de nefrologie. Cred că aici este ruptura şi i-am zis domnului manager să ia măsuri la partea asta de relaţionare între UPU şi celelalte secţii, adică medicii care sunt de gardă pe secţii, pentru a nu mai ţine pacienţii în astfel de situaţii", a adăugat preşedintele CJ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro