Mergi la conţinutul principal

Francisk Chiriac, ales reprezentant al CJ Brăila în Asociația «Lacul Sărat»

* decizia a fost luată, ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Brăila, prin vot secret * contracandidatul lui Francisk Chiriac (președintele CJ Brăila) pentru poziția de membru în Consiliul Director al Asociației care va gestiona soarta Stațiunii Lacu Sărat a fost consilierul Vasile Cortez, propunere din partea grupului PNL * tot cu această ocazie, consilierii județeni au aprobat ca expertul contabil Marioara Purnavel să fie cenzorul Asociației

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a fost ales ca reprezentant al instituției în cadrul Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru dezvoltarea Stațiunii ”Lacul Sărat” Brăila. Concret, ieri, în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila, pe lângă ordinea de zi aprobată inițial, au fost introduse și alte două puncte suplimentare. Unul dintre acestea a făcut referire la stabilirea reprezentanților Unității Administrativ Teritoriale Județul Brăila în organele de conducere, administrare și control ale Asociației "Lacul Sărat". Ei bine, cu această ocazie, consilierii au avut de aprobat, prin vot secret, desemnarea în calitate de membru al primului Consiliu Director al Asociației, precum și viitorul cenzor al acestei entități. Pentru prima poziție au existat două propuneri: președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, care a și primit girul majorității, fiind ales cu 19 voturi ”pentru” și 7 ”împotrivă” din voturile valabil exprimate. De asemenea, PNL-iștii l-au propus pe Vasile Cortez, plecând de la ideea că este un consilier județean cu ștate vechi și cu experiență administrativă, însă acesta a reușit să obțină doar 7 voturi ”pentru” și 19 ”împotrivă”. Totodată, pentru poziția de Cenzor al Asociației a fost propusă Marioara Purnavel, expert contabil, care a primit 27 voturi ”pentru” și unul ”împotrivă”.

Tot cu această ocazie, pentru îndepinirea procedurilor de dobândire a personalității juridice, înscrierea Asociației în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, precum și obținerea avizelor necesare pentru funcționare, a fost împuternicită Mioara Duțu, directorul executiv al Direcției Adminsitrație Publică, Contencios  din cadrul CJ Brăila.

Președintele Francisk Chiriac a explicat că și Consiliul Local Municipal Brăila, precum și Consiliul Local al comunei Chiscani urmează să își stabilească reprezentanții în cadrul acestei entități, pentru ca mai apoi să înceapă procedurile privind depunerea documentelor la Tribunal, în ideea înscrierii Asociației. Și celalalte UAT-uri vor fi reprezentate în consiliul director tot de către primari, potrivit declarației vicepreședintelui CJ Brăila, Ionel Epureanu. Președintele Chiriac a mai ținut să adauge că Marioara Purnavel și-a dat acordul pentru a fi numită cenzor în cadrul Asociației, cu precizarea că este expert contabil și că are ”toate documentele în regulă”. De asemenea, că propunerea privind numirea acesteia a fost transmisă și celorlalte UAT-uri parte din Asociație.

 

Complicat cu votul secret în varianta online la CJ Brăila

Trebuie punctat, de asemenea, că la această ședință consilierii județeni au fost puși pentru prima dată în fața procedurii de vot secret în sistem online, astfel că lucrurile au mers destul de stângaci, deși s-ar fi făcut o repetiție privind acest timp de exercitare al votului, cu o zi înainte. Întregul episod legat de stabilirea reprezentantului în cadrul Asociației a durat câteva minute bune, cu indicații tehnice legate de expedierea e-mail-urilor și procedura de vot. În paralel, consilierii județeni au avut ocazia să se înscrie în rubrica ”Alte probleme” cu diverse subiecte, însă doar doi dintre aleși au dorit să facă acest lucru, restul doar au așteptat pasivi rezultatul votului și închiderea ședinței. Asta, în ciuda faptului că președintele CJ Brăila a întrebat în mod repetat dacă mai sunt întrebări sau alte intervenții.

Reamintim că la mijlocul lunii decembrie a anului trecut consilierii județeni, cei municipali și cei ai comunei Chiscani au decis să aprobe proiectele de hotărâri privind înființarea acestei Asociații care să gestioneze soarta Stațiunii Lacu Sărat. Din motive tehnice însă, pentru că numele original era deja luat, liderii administrației brăilene s-au văzut nevoiți să accepte o variantă de compromis pentru denumirea acestei entități, folosind varianta: ”Asociația «Lacul Sărat»”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro