Mergi la conţinutul principal

Francisk Chiriac: „Nu cred că taxa pe pod va fi mai mare decât trecerea cu bacul”

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a abordat recent subiectul legat de faptul că punctul de taxare pentru traversarea podului suspendat peste Dunăre va fi pe malul tulcean * acesta a ținut să precizeze că banii vor fi încasați de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și vor merge în bugetul național

 

Punctul de taxare al podului suspendat peste Dunăre va fi pe malul Jijila însă încasările se vor face de către Compania Națională de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) iar banii vor ajunge în bugetul național. Este mesajul transmis, recent, de către președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, cu precizarea că indiferent care va fi taxa de traversare a podului, aceasta probabil că nu va depăși valoarea biletului pentru trecerea cu bacul.

”Punctul de taxare din partea de proiectare este pe partea Tulcei. Dar totul va fi încasat de CNAIR. Cum se face și la celelalte poduri. Va intra la bugetul de stat. Nu s-a stabilit taxa, dar nu cred că va fi mai mare față de cea de la Fetești sau cea de la Giurgeni. Și indiferent cât va fi aceasta nu cred că va fi mai mare decât trecerea cu bacul. Dar cred că trebuie să punem în balanță și timpul pe care îl pierdeam la bac și cât va dura să trecem pe pod”, a declarat Chiriac.

Tot în acest context, șeful CJ Brăila a vorbit și despre faptul că lucrurile au început să se rezolve și în privința relocării utilităților ”Transelectrica” și ”Electrica Distribuție”.

”Sunt două contracte la «Electrica». Stâlpii aceia mici sunt pe Distribuție. Este contract adjudecat cu termen de finalizare patru luni de zile. Transelectrica are deja demarată o licitație. Se va declara câștigătorul, dar va fi tot un termen foarte scurt de relocare. Ceea ce este foarte important este că sunt oricum zone unde se poate munci, până se va ajunge la aceste zone unde trebuie să se facă relocări. Sunt ingineri foarte buni. Au luat legătura cu constructorul podului, s-au pus de acord. Se poate lucra și în paralel. Deci soluții se pot găsi dacă ești implicat. Eu vă spun ce este pe partea Brăilei. Nu știu pe partea cealaltă. Noi ne dorim, la anul, pe vremea aceasta, să trecem pe pod. Chiar dacă nu pe toate drumurile de legătură, dar măcar breteaua care duce spre Măcin, spre Smârdan și sensul giratoriu care urcă pe pod de pe Dig”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro