Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francezii si-au prezentat proiectul de modernizare a sistemului local de termoficare

Firma franceza "Poyry Energy" implicata in proiectul de modernizare a sistemului de termoficare a municipiului, a organizat, ieri, in sala mare de conferinte a Prefecturii un seminar pe aceasta tema pentru a-si prezenta solutiile si concluziile la finalizarea primei etape de proiect. De remarcat este ca la acest eveniment au participat, alaturi de specialistii firmei franceze de consultanta, si oficialitatile locale, reprezentanti din partea Ambasadei Frantei in Romania, directorul Unitatii de Implementare a Programului "Termoficare 2006 - 2009", Vasile Muntenita, precum si citiva consilieri locali municipali, o parte dintre membrii CA si reprezentantii CLM Braila in AGA la "CET".
Atit Antoine Avila, consilierul comercial in cadrul Misiunii Economice a Ambasadei Frantei in Romania, cit si Vasile Muntenita, directorul Unitatii de implementare a Programului "Termoficare 2006 - 2009" au subliniat importanta urgentarii pasilor in vederea punerii in aplicare a programului. Potrivit programului orientativ propus de compania franceza, licitatia pentru delegarea catre un investitor privat a serviciului de termoficare ar urma sa aiba loc la jumatatea lunii septembrie pentru ca validarea etapei sa se incheie pina la 20 decemrbie a.c.
Reprezentantul "Poyry Energy", Renaldo Scarpete, a explicat in cadrul prezentarii proiectului ca obiectivul colaborarii cu municipalitatea il constituie definirea conditiilor tehnice, organizatorice, contractuale si financiare pentru construirea unei centrale cu cogenerare si optimizarea conditiilor de productie si distributie de caldura. Important de mentionat este ca centrala in discutie ar urma sa fie amplasata la intrarea in oras, pe soseaua Vizirului, pe amplasamentul fostului depozit de lemne si ca este proiectata pentru un sistem de alimentare cu gaz metan precum si pentru combustibili neconventionali. Scarpete a subliniat ca "Poyry Energy" pune la punct acest proiect de modernizare a sistemului de termoficare local mergind pina la intocmirea caietului de sarcini pentru licitatia in urma careia va fi desemnat un partener privat. In plus acesta a punctat ca, in cazul in care autoritatea locala o solicita, compania franceza este dispusa sa continue colaborarea in sensul efectuarii unei monitorizari a derularii proiectului investitional.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii