Mergi la conţinutul principal

FRAUDĂ LA BAC! Un candidat brăilean ar fi copiat rezolvările prin intermediul unui grup de Facebook

* este vorba despre un candidat de 33 ani, din promoţiile anterioare, care ar fi reuşit în timpul probei să trimită subiectele pe un grup de Facebook dedicat celor care susţin examenul şi unde oamenii se ofereau să îi ajute cu rezolvările * în patru judeţe din ţară s-a copiat la Bacalaureat prin această metodă, după cum a anunţat Ministerul Educaţiei

 

 

 

Fraudă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului! Chiar și cu sălile supravegheate audio-video, cu bagajele şi telefoanele depozitate într-o altă cameră înainte de intrarea în sală, absolvenţii care susţin examenul tot reuşesc să „fenteze” procedură şi să aibă asupra lor tot felul de gadget-uri care să îi ajute să comunice cu cei din exteriror. S-a întâmplat acest lucru chiar astăzi, mai mulţi candidaţi din cinci judeţe ale ţării reuşind să copieze prin intermediul Facebook-ului. Practic, pe reţeaua de socializare a fost creat un grup - „Bcalaureat 2021-2022”, unde candidaţi aflaţi în sala de examen postau subiectele primite, iar ceilalţi membri se ofereau să le trimită rezolvările.

În urmă cu puţin timp, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că sunt cinci licee din patru judeţe diferite unde candidaţi au copiat şi anume: Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

În Brăila, candidatul care ar fi fraudat examenul are 33 de ani şi provine din promoţiile anterioare. Acesta a susţinut astăzi proba la alegere a profilului şi specializării, la centrul de la Liceul Tehnologic „Panait Istrati”. Aşa cum ne-a declarat conducerea unităţii de învăţământ, candidatul care ar fi fraudat examenul nu este absolvent al acestui liceu, ci a terminat în urmă cu mai mulţi ani Liceul „Constantin Brâncoveanu”. Candidatul prins că ar fi copiat a fost identificat prin postările făcute la subiecte pe acel grup de Facebook, iar în prezent comisia de Bacalaureat face verificări. Cel mai probabil, aşa cum a anunţat şi ministrul Educaţiei, toţi candidaţii care au copiat vor fi eliminaţi din examen.
De precizat că nimeni nu s-ar fi prins probabil de această fraudă în masă dacă grupul respectiv de pe Facebook - „Bacalaureat 2021-2022” nu ar fi fost public şi internauţii n-ar fi sesizat ce se întâmplă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro