În urmă cu mulţi ani, pe vremurile celuilalt regim, o familie din cartierul brăilean Brăilita s-a trezit, peste zi, cu un stâlp de susţinere a liniilor de tensiune a tramvaiului în curte. Fosta societate de stat IJTL a decis să-şi prelungească liniile de tramvai spre capătul cartierului şi s-a apucat de ridicat stâlpii de care avea nevoie pentru asigurarea „combustibilului” electric.
Astfel, într-o dimineaţă, când proprietarii erau plecaţi la serviciu, o echipa de muncitori, din cadrul fostei societăţi de transport în comun, care a găsit-o acasă doar pe mama proprietarului, a intrat în curte şi a amplasat stâlpul pe aliniamentul din proiect. Muncitorii nu ştiau că proprietarul îşi luase aprobările pentru extinderea locuinţei.
A două zi, când proprietarii au cerut "socoteală" autorităţilor în drept, au primit un răspuns tipic acelor vremuri, adică: asta e, ordinul se execută, iar ei nu mai au ce face, aşa-i proiectul. Cum şi proprietarul avea proiectul lui şi era decis să-l ducâ la bun sfârşit, noua casă a fost ridicată în aşa fel încât, cu mici modificări să se creeze o relaţie armonioasă şi de „bună coabitare” casă- stâlp. Mai precis, în timpul construcţiei, proprietarul a schimbat puţin proiectul şi a încadrat stâlpul în casă, construid în jurul lui o debara.
După 1990, familia nu a mai făcut reclamaţie, susţinând că deja toţi s-au obişnuit cu “musafirul” nepoftit acolo, chiar dacă iarna firele se contracta şi trag stâlpul cu tot cu construcţie.
Întrebat ce părere are despre această ciudăţenie, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a explicat că acum e târziu să mai dezgropăm "copitele” unor clădiri construite înainte de 1989, dar a fost de acord că e o situatie destul de ciudată, şi că trebuie verificat. I se pare interesant de ştiut dacâ Electrica are proiect de construcţie şi dacă proprietarul avea proiect înainte de montarea stâlpului sau nu. Oricum s-a arătat decis sâ documenteze probelema.