Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fotbalul are nevoie de un presedinte credibil, cu personalitate

Fostul international si selectioner Gheorghe Hagi, prezent, ieri, la inaugurarea Centrului National si Academiei de Fotbal Mogosoaia, a declarat ca presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) trebuie sa fie o persoana credibila, cu personalitate si cu un program eficient.
"Sunt speculatii deocamdata cu candidatura lui Gica Popescu, vom vedea ce va fi. Oricum, fotbalul romanesc are nevoie de un presedinte cu personalitate, carismatic, credibil, cu un program de viitor foarte bun. Apoi, momentan nu stim ce ginduri are Mircea Sandu. Il voi sustine pe cel care va avea un proiect foarte bun si care sa aduca fotbalul romanesc acolo unde a fost", a spus Hagi.
Gheorghe Popescu, un posibil candidat la sefia FRF, nu a exclus posibilitatea de a lucra cu prietenul si fostul sau coleg de la nationala, Gheorghe Hagi, care ar putea fi selectioner: "Este prea devreme sa vorbim de asta. Cind voi lua o hotarire, veti sti. In scurt timp ma voi decide, voi lua hotarirea finala: da sau ba. Lupescu a anuntat deja ca va candida si ii urez succes. Lupescu este o persoana serioasa, cu experienta si va incerca sa convinga electoratul ca poate fi un bun presedinte".
Fostul international Ionut Lupescu, care a anuntat ca va candida la presedintia FRF, a afirmat ca are sanse destul de mari sa obtina ce si-a propus. "Daca m-am hotarit sa candidez, inseamna ca sansele mele sint direct proportionale cu programul pe care l-am alcatuit impreuna cu oameni de fotbal experimentati", a spus Lupescu.
Fostul jucator dinamovist este sustinut de colegul sau de generatie, portarul echipei FC National, Florin Prunea. "Presedintele FRF trebuie sa respecte echipele mici precum pe cele mari, iar Ionut Lupescu este singurul care poate face acest lucru. Va fi o lupta democratica, candidatul cu cel mai bun program va cistiga. S-a dus vremea plenarelor si a voturilor ca pe vremea lui Ceausescu. Va trebuie votat candidatul care vine cu cele mai bune solutii", a comentat Prunea.
Actualul presedinte al FRF, Mircea Sandu, care nu a anuntat ferm daca isi va depune candidatura pentru un nou mandat, a precizat ca va lua o hotarire in acest sens cu putin inainte de termenul limita pentru anuntarea candidaturilor. "Atunci voi spune daca voi candida sau nu. Oricum, acesta nu este un subiect important. Este bine ca vor fi candidati mai multi, electoratul va decide. Deocamdata, pina in decembrie, sint in functie", a spus Sandu, care afirmase, in luna aprilie, ca va renunta la functie.
Intrebat ce parere are despre declaratia presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, potrivita careia se pregateste un trio de conducere pentru FRF, format din Mircea Sandu, Gheorghe Popescu si Ionut Lupescu, actualul sef al federatiei a raspuns: "Este un punct de vedere".
Selectionerul Victor Piturca il sustine pe Mircea Sandu in cursa pentru presedintia FRF. "Pentru binele fotbalului romanesc, as dori ca Mircea Sandu sa ramina in continuare. Lupescu este un baiat deosebit si merita si el sa candideze", a spus Piturca.
Fostul international francez Michel Platini, membru in Comitetele Executive ale FIFA si UEFA si vicepresedinte al Biroului "FIFA Goal", prezent la inaugurarea bazei sportive de la Mogosoaia, a declarat ca Mircea Sandu nu este vinovat de insuccesele nationalei. "Stiu ca a fost criticat pentru ultimele necalificari ale echipei nationale la turneele finale, insa presedintele se ocupa de organizare, fotbalistii sint cei care joaca. Apoi, nu conteaza cantitatea, ci calitatea. Este de munca, nici o calificare nu se obtine usor. Poate Romania se va califica la urmatoarele turnee finale, in 2008 sau 2012", a comentat Platini.
Rugat sa comenteze faptul ca Adrian Mutu joaca la fosta sa echipa, Juventus Torino, Platini a afirmat ca spera ca atacantul roman sa marcheze mai multe goluri decit a facut-o el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii