Mergi la conţinutul principal

Fostul Liceu Progresul, scos din bălării

• SUPAGL a toaletat gardul viu, a tăiat buruienile și a desființat gardul de mici dimensiuni, din fier forjat, care înconjura clădirea • în corpul principal de clădire dezafectat al Liceului „Constantin Brâncoveanu”, fost Progresul, se va muta, provizoriu, Jandarmeria Brăila, sediul de pe Industriei urmând a fi reabilitat cu fonduri europene • în corpul de clădire dinspe magazinul Lidl, se vor muta birourile SUPAGL Brăila

 

Utilajele Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila acționează în zona Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”, fost Liceu Progresul, de pe Calea Galați (cartier Vidin), pentru a pregăti terenul viitoarelor instituții care se vor muta aici, până la finele acestui an. Este vorba de atelierul de lucru și birourile SUPAGL (în corpul de clădire dinspre magazinul Lidl) și Inspectoratul de Jandarmi Juidețean Brăila (în corpul de clădire principal, ce dă către Calea Galați). Dacă mutarea SUPAGL este una definitivă (în prezent, birourile instituției se află pe Strada Mărășești 39), Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila (IJJ) se va muta aici provizoriu, până ce sediul de la Podul Brăiliței va fi reabilitat. 

Un furnicar de oameni și utilaje lucrează zilnic, fie în curtea fostului Liceu Progresul, fie în vecinătatea instituției, pentru a pregăti clădirile aparținătoare, care vor găzdui cele două instituții. Potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, utilajele tocmai ce au curățat vedetația din fața clădirii principale și au demolat gardul de fier forjat, de mici dimensiuni, vechi de ani buni. Locul rămas liber va fi luat în primire de angajații SEROPLANT Brăila. Totodată, în curtea instituției, a fost îndepărtat vechiul trotuar, au fost puse la punct utilitățile, iar în perioada următoare va fi turnat asfalt. 

Reamintim că, în momentul în care va începe reabilitarea sediului actual al Jandarmeriei Brăila (pentru creșterea eficienței energetice), de pe Strada Industriei, instituția se va mutat într-un corp de clădire al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Brăila (fost Liceu Progresul, din cartierul Vidin). „Urmare a derulării contractului de finanțare pentru obiectivul de investiții «Creșterea eficienței energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila», (...), se impune relocarea temporară, pentru aproximativ 12 luni, a sediului Inspectoratului, pentru derularea lucrărilor propriu-zise asupra clădirii. Pentru asigurarea continuității activităților specifice din competența Jandarmeriei Române la nivelul județului Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a obținut acordul de principiu al Primăriei Municipiului Brăila pentru utilizarea, pe durata lucrărilor, a unui corp de clădire din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Brăila”, ne-au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro