Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul jucator de la "Dacia Unirea" a fost impuscat de un prieten

Final neasteptat, cu zornait de catuse, in cazul fostului jucator de la "Dacia Unirea" Braila: anchetatorii galateni au stabilit ca fotbalistul Mihalache Basalic a fost impuscat accidental, de catre un interlop dat in urmarire generala, care se afla chiar in masina pe care o conducea sportivul. Potrivit Inspectoratului General de Politie, citat de Mediafax, cel care l-a impuscat pe fotbalist din greseala este Panaite Gologan, in virsta de 27 de ani, care are un cazier impresionant si care era dat in urmarire generala in momentul in care era sa-si ucida din greseala prietenul.
Dupa ce au audiat peste 90 de mafioti galateni si au fost mintiti de toti martorii, inclusiv de victima, anchetatorii din Galati si cei din Bucuresti, veniti sa-i sprijine pe primii, au elucidat imprejurarile in care a fost impuscat fotbalistul de 22 de ani. "Declaratia data de Basalic, cum ca a fost atacat la Turnul de televiziune de o banda de indivizi inarmati cu bite si cu un pistol, pe cind isi cumpara o guma, s-a dovedit a fi falsa. Nimeni din zona nu a confirmat asa ceva, iar probele criminalistice nu indicau asta. Am audiat 80-90 de persoane din lumea interlopa, dar declaratiile lor prezentau variante mincinoase.Toate investigatiile noastre au fost blocate de legea tacerii tipica gruparilor lumii interlope. Pina si masina in care se spunea ca s-a petrecut totul reprezenta o pista falsa. Cu greu, in cele din urma, am aflat adevarul. Masina in care s-a petrecut incidentul era a lui Lili Danaila, alt individ certat cu legea, care de-abia a fost expulzat din Franta. E vorba de un "Audi A4" la volanul caruia in acea noapte se afla Basalic, iar in spate statea Bulumac. Se pare ca arma, de tip sovietic, s-a descarcat accidental, deoarece in masina am gasit cartuse de 5,45 mm, tip "Wolf". L-am audiat ca martor pe fratele lui Bulumac, Boboaca Ionel, care initial luase fapta asupra lui, deoarece nu avea cazier", a declarat pentru cotidianul "Monitorul de Galati" comisarul sef Stefan Capatan, seful Serviciului de Investigatii Criminale din judetul vecin.
Politistii si procurorii au stabilit ca, de fapt, In dimineata de 27 noiembrie, la solicitarea unui anume Cristian N, care a fost urmarit In zona cartierului Micro 21, de catre mai multe persoane, Panaite Gologan, Lili Danaila si Mihalache Basalic s-au dus la locul respectiv, cu un autoturism, pentru a sari in apararea amicului lor. Dupa ce au ajuns la locul producerii conflictului, Panaite Gologan, care avea la el un pistol, a descarcat arma accidental, In timp ce Incerca sa o armeze. Glontul a trecut prin scaunul soferului si l-a lovit pe Mihalache.
In urma unei actiuni in forta a "mascatilor" de la DPIR, Panaite Gologan, zis Dan Bulumac, fost Boboaca, a fost "saltat" dintr-un bloc de pe Str. Siderurgistilor. Interlopul a fost dus la Parchet, apoi in fata instantei, care a dispus arestarea preventiva pentru primele 29 de zile, doar sub acuzatiile de detinere si folosire ilegala de armament si munitie, deoarece victima a refuzat sa depuna reclamatie impotriva autorului. Fratele pistolarului este cercetat in stare de libertate, iar politistii continua investigatiile, pentru a stabili provenienta revolverului si cartuselor.
Fotbalistul care a jucat 24 de meciuri pentru "Dacia Unirea" in campionatul trecut este internat la Spitalul de Urgenta Galati "Sf. Ap. Andrei" si, cu toate ca medicii l-au supus unei interventii chirurgicale, pentru fractura la coloana vertebrala produsa de glont, nu au reusit sa extraga proiectilul, motiv pentru care vor recurge la o noua operatie. Pentru a-i struni pe mafiotii galateni, care si-au luat lumea-n cap, sefii Politiei din municipiul invecinat au declarat ca vor lua masuri dure impotriva gruparilor interlope care ameninta siguranta in oras. (Foto: "Monitorul de Galati")
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii