Mergi la conţinutul principal

Fost procuror general adjunct al României - doi ani de închisoare cu executare

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a pronunţat, luni, verdictul în dosarul privind fraudarea concursului pentru procurori şefi, în care au fost judecaţi procurorii Georgeta Gabriela Ghiţă, Eugen Cojocaru, Gheorghe Dumitru şi Sterian Guli şi judecătorul Gheorghe Cerbeanu, toţi suspendaţi din funcţii, precum şi notarul Gheorghe Bucur, fost procuror.
Gabriela Ghiţă, fost procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care la concursul din 2007 a fost preşedinte al comisiei de examenul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
Notarul Gheorghe Bucur, fost judecător al instanţei supreme şi fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, şi Gheorghe Cerbeanu, fost judecător la Tribunalul Vâlcea, au primit pedepse de câte doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.
Completul de cinci judecători a menţinut, prin decizia de luni, pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare dispusă, la judecarea la fond a dosarului, în cazul lui Eugen Cojocaru, fost procuror la Parchetul instanţei supreme, acuzat de trafic de influenţă, precum şi pedeapsa primită de fostul procuror piteştean Gheorghe Dumitru, condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influenţă.
Potrivit procurorilor, în noiembrie 2007, Eugen Cojocaru a cerut de la Gheorghe Dumitru 50.000 de euro pentru ca, prin influenţa asupra membrilor Comisiei de examinare a concursului pentru funcţii de procurori şefi, să-i determine pe aceştia să-i înlesnească lui Dumitru promovarea ca procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.
Din suma pretinsă, Eugen Cojocaru a primit efectiv 15.000 de euro, Gheorghe Dumitru fiind ajutat, în acest sens, de Gheorghe Cerbeanu şi Gheorghe Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro