Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost modificata hotarirea privind acordarea de subventii pentru achizitia de masini agricole

Luna trecuta, Guvernul a decis modificarea HG nr. 276/2005 pentru
aprobarea Programului privind sprijinirea producatorilor agricoli
pentru achizitionarea de tractoare agricole noi, combine noi de
recoltat cereale si masini agricole noi care lucreaza In agregat cu
tractoarele, cu finantare de la bugetul de stat. Modificarile, prevazute in HG nr. 109/2006, se refera in principal la asigurarea surselor de finantare. Mai precis, daca in 2005 fondurile necesare au fost asigurate prin Programul "Dezvoltarea durabila a productiei de cereale pentru boabe, leguminoase boabe, plante tehnice, cartofi, legume de cimp si In spatii protejate, pomicultura si viticultura", in 2006, fondurile urmeaza sa se asigure prin Programul "Dezvoltarea durabila a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic si piscicol, precum si alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale trebuie sa le puna In aplicare".
Suma necesara derularii acestui program este de 50 milioane RON pe anii 2005 si 2006. Banii sint destinati achizitionarii de tractoare agricole noi cu puteri pana la 77 CP, In limita a 38,5 milioane RON, de tractoare agricole noi cu puteri de peste 77 CP, In limita a 2,9
milioane RON iar In limita a 2,9 milioane RON, de combine noi de recoltat cereale si In limita a 5,7 milioane RON de masini agricole noi care lucreaza In agregat cu tractoarele.
Anul trecut, din intreaga suma, Guvernul a scos deja la bataie 400 miliarde de lei vechi, respectiv 40 milioane RON, in doua transe, 250 miliarde de lei vechi (25 milioane RON) in aprilie si 150 miliarde de lei vechi (15 milioane RON) in octombrie. Din suma totala, judetului nostru i-au revenit, in prima transa 11,93 miliarde de lei vechi, iar in a doua 4,01 miliarde de lei vechi.
In limita fondurilor disponibile in aprilie au fost achizitionate la nivel de judet : 9 tractoare, din care 2 de mare putere si 7 de mica putere, 2 combine si 15 utilaje, iar in octombrie, 8 tractoare si 8 utilaje.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii