Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fost detinut politic, mort in conditii suspecte

Politia si Parchetul incearca sa elucideze imprejurarile in care un pensionar de 81 de ani a suferit o lovitura puternica in abdomen si daca acesta a murit in urma unui accident rutier, a unei agresiuni sau a unei caderi pe un obiect dur.
Rudele indoliate ne-au povestit ca octogenarul Petrea I., fost detinut politic, plecase pe 28 martie la Macin, pentru a perfecta niste acte referitoare la un teren agricol din judetul Tulcea si, din acea dimineata, nu l-au mai vazut. Surse autorizate ne-au precizat ca la intoarcere, in jurul orei 21.40, dupa ce a traversat Dunarea cu bacul, batrinul a fost gasit de catre un taximetrist, zvircolindu-se in mijlocul drumului ce leaga trecerea bac Smirdan cu Soseaua Dig Braila-Galati. Soferul a chemat Ambulanta, iar la locul evenimentului s-a deplasat echipajul BR-24-SAJ. Intrucit pensionarul acuza dureri insuportabile in zona abdomenului, medicii de la Salvare l-au transportat la Spitalul Judetean - corp A, pe Sos. Buzaului, unde a fost diagnosticat cu ruptura de intestin subtire si de mezenter - leziuni produse, potrivit medicilor, in urma unei caderi. Batrinul a fost supus unei interventii chirurgicale, insa a murit pe 31 martie, din cauza unei infectii puternice. In tot acest timp in care pensionarul a zacut in agonie pe patul spitalului si era cautat de copiii sai prin judetul Tulcea, familia nu a fost anuntata nici de cadrele medicale, nici de Politie. Inspectoratul de Politie al Judetului a pus totul pe seama lipsei de comunicare intre institutii si a precizat reporterilor nostri ca vinovati ar fi medicii, care nu au sesizat dispeceratul IPJ.
Copiii pensionarului au aflat vestea tragica de la reporterii nostri si l-au revazut pe Petrea I., ieri, cind l-au luat intr-un cosciug, de la morga Serviciului de Medicina Legala (SML). "A plecat martea trecuta la Macin, sa semneze niste acte, si nu s-a mai intors. Sora mea stia ca e plecat in judetul Tulcea si l-a cautat peste tot, pe la rudele de acolo, la spital, a sunat la Politie. La Braila nu l-a cautat, fiindca stia ca era plecat la Macin. Nu ne-a anuntat nimeni ca a ajuns la spital, nici ca a murit. Puteau macar sa se uite in cartea de telefoane si sa sune, dar nu i-a interesat, l-au tratat ca pe un ciine... A plecat pe picioarele lui si-l luam de la morga", ne-a declarat Gigel I., fiul batrinului, socat de vestea primita de la ziaristi.
Luni, cind trupul inert a fost depus la morga SML, medicul legist Aurelian Savu a observat urme de agresiune pe abdomenul victimei si, considerind ca sint sanse minime ca vinataia respectiva sa se fi produs in urma unei caderi, dupa cum era precizat in actele medicale, a anuntat imediat Politia. Ieri, in urma autopsiei, s-a stabilit ca moartea fostului detinut politic a fost violenta, cauzata de leziunile interne si peritonita. Anchetatorii au demarat imediat investigatiile, pentru a descoperi cum s-au produs leziunile respective si a elucida daca batrinul a fost batut, accidentat de vreun vehicul sau daca a picat din picioare cu burta pe un obiect dur.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii