Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fost ambasador francez la Sofia, acuzat de trafic cu vize

Fostul ambasador francez la Sofia, Dominique Chassard, a fost vizat, marti, de o cerere de aplicare a unei pedepse de cinci luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce a comparut in fata tribunalului din Strasbourg (nord-est), fiind acuzat ca ar fi eliberat fraudulos vize unor prostituate bulgaroaice, relateaza AFP.
"Este pentru prima oara cind un ambasador este adus in fata tribunalului corectional pentru a raspunde de fapte comise in strainatate", a subliniat reprezentantul ministerului public, care a cerut in acelasi timp o pedeapsa de opt ani de inchisoare cu suspendare impotriva lui Rudy Demange, fostul director al serviciului de vize de la Ambasada Frantei la Sofia.
Pedeapsa de patru luni de inchisoare cu suspendare a fost ceruta si impotriva sotiei bulgaroaice a unui om de afaceri francez, Rosita Caix, in virsta de 44 de ani, in timp ce doua luni de inchisoare cu suspendare au fost cerute impotriva sotiei lui Demange, Petya Boneva, in virsta de 36 de ani.
O pedeapsa de o luna de inchisoare cu suspendare, insotita de o interdictie de sedere pe teritoriul francez timp de doi ani, a fost ceruta si impotriva unei prostituate bulgaroaice, judecata in lipsa, in acelasi caz.
Scandalul a izbucnit in noiembrie 1999, cind in Franta au fost arestate circa zece prostituate bulgaroaice pe ale caror pasapoarte erau aplicate vize de afaceri.
Intrigati, magistratii din Strasbourg au cerut explicatii consulatului francez de la Sofia, care a invocat "stagii sau programe de perfectionare profesionala" pentru a justifica eliberarea acestor vize. Firmele mentionate au negat, insa, orice legatura cu tinerele bulgaroaice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii