Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fortele ONU anunta reluarea activitatii la granita dintre Liban si Israel

Forta de pace ONU din Liban (FINUL) isi va relua activitatea la granita dintre Liban si Israel, intrerupta de la declansarea ostilitatilor in zona, a anuntat, vineri, purtatorul de cuvint al Castilor albastre, Milos Strugar, citat de AFP. "In urma contactelor dintre toate partile beligerante, FINUL isi va relua activitatea in zona sa de actiune", inclusiv de-a lungul frontierei dintre Liban si Israel, a precizat el.
"FINUL a inceput patrularile si spera sa isi extinda activitatea in toata zona sa de competenta, pentru a evalua situatia, in special de-a lungul liniei de demarcatie", a spus Strugar.
"Patrulele noastre au inceput deja sa actioneze in unele regiuni din sudul Libanului. In cursul ultimelor 48 de ore, Castile albastre au fost blocate in cele 50 de avanposturi ale lor, din cauza activitatilor militare", a adaugat el.
Anuntul fortelor ONU a fost facut cu numai citeva ore inaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, la cererea Libanului, care incearca sa obtina o incetare a focului. ONU a apreciat ca atacul comis miercuri de militantii Hezbollah, care au ucis opt militari israelieni si au capturat alti doi, reprezinta o incalcare a liniei de demarcatie si a solicitat eliberarea celor doi soldati.
In urma atacului, Israelul a declansat miercuri o ampla operatiune militara in Liban, soldata cu circa 50 de morti, distrugerea a numeroase poduri si avarierea aeroportului din Beirut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii