Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia braileana a tinut ritmul cu lidera doar in prima repriza

Fara trei titulare, Patru, Leordean si Tomuleanu, HC Dunarea nu a putut tine ritmul cu lidera, Rulmentul Brasov, decit in prima repriza.
De fapt in aceasta prima parte a meciului, cei peste 1000 de spectatori prezenti in sala Polivalenta se gindeau chiar la o surpriza.
In primele zece minute gazdele au fost cele care au condus ostilitatile in teren si pe tabela, insa de fiecare data avantajul brailencelor a fost la limita. Dupa minutul 12, cind s-a consemnat si ultima egalitate, 6-6, initiativa a trecut de partea oaspetelor, iar Zavragiu, Urcan si Niculae, Avadanei si Damian au distantat Rulmentul la cinci goluri, min. 20: 11-6 in favoarea brasovencelor. Acesta a fost prima perioada a meciului in care Rulmentul a demonstrat ca atunci cind isi propune ceva realizeaza.
Momentul critic pentru formatia gazda parea ca a trecut si cu Ruscior pe post de principala marcatoare, tot in opt minute HC Dunarea s-a apropiat la doar un gol diferenta si scorul la pauza ar fi fost egal daca Horobet, dintr-o pozitie foarte buna nu ar fi trimis mingea in bara.

Cea mai slaba repriza din tur, pentru gazde

Repriza a doua a fost insa un galop de sanatate pentru lidera. Cu toate ca formatia braileana s-a aparat destul de bine, atacurile ei au devenit previzibile pentru brasovence care, cu o aparare foarte avansata, au reusit sa inchida toate caile spre poarta aparata de Mihaela Cracana.
Pe linga faptul ca apararea brasoveana le-a ghicit in marea majoritate schemele tactice din atac, brailencele au mai si ratat nepermis de mult, prin Marcela Lupu si Alina Moroianu, astfel ca in aceasta parte a meciului nu au reusit sa marcheze decit trei goluri.
Mai mult, pe finalul meciului, pe fondul oboselii si Ramona Ruscior, care de altfel a avut pe ansamblu o evolutie foarte buna, a facut citeva gafe care s-au soldat cu goluri in poarta aparata de Gabriela Vasile.
Rulmentul s-a distantat treptat si a avut in Mihaela Urcan, Valentina Radu, Elena Avadanei, toate componente ale lotului national si nu in ultimul rind in extrema Cristina Niculae, principalele artizane ale unei victorii meritate, la scor, in fata unei formatii care a facut cea mai slaba repriza din acest tur de campionat.
Partida a avut si momente in care intrarile jucatoarelor au depasit prevederile regulamentului, astfel ca ambele echipe au jucat cite 12 minute in inferioritate numerica, cele mai prolifice jucatoare, Ramona Ruscior si Mihaela Urcan fiind si cele mai agresive, fiecare dintre ele fiind eliminata de cite doua ori.
Pentru HC Dunarea au marcat Ramona Ruscior 8, Liliana Craciun 3, Irina Radovici 2, Marcela Lupu, iar pentru Rulmentul Mihaela Urcan 7, Mihaela Zavragiu 5, Cristina Niculae 4, Aneta Gheorghe 3, Elena Avadanii 3, Cosmina Damian 2, Alina Maerean.

"Ma asteptam la o infringere, dar nu la acest scor, vom analiza prestatia unor jucatoare si vom lua masuri drastice" declara la finalul meciului Alexandrina Soare

La finalul meciului, profesoara Alexandrina Soare a tras primele concluzii. Antrenoarea gazdelor a declarat ca se astepta la o infringere, tinind cont de diferenta de valoare dintre cele doua echipe, dar nu la una asa de categorica: "Ma asteptam la o infringere, dar nu la acest scor, de altfel s-a si vazut ca la pauza a fost un scor foarte strins. Singura diferenta, dar bineinteles una decisiva, a fost aceea ca Rulmentul Brasov are o echipa completa adica are si linie de 9 metri. Noi nu avem aruncatoare de la 9 metri si de aceea am pierdut meciul. Apararea a fost foarte buna, dar in momentul in care brasovencele s-au retras la semicerc si au schimbat sistemul de aparare, s-a vazut clar ca noi nu avem interi. Aceasta tactica va fi adoptata cu siguranta si de celelalte echipe cu care vom juca si, in conditiile in care noi nu am reusit sa transferam un inter de valoare, asa ne vom chinui tot campionatul. A contat de asemenea foarte mult si absenta celor trei jucatoare. Daca ar fi putut juca Patru, Leordean si Tomuleanu eu cred ca am fi putut lua macar un punct".
Dupa ce a evidentiat motivele obiective ce au condus la acest esec de proportii, antrenoarea echipei brailene si-a aratat nemultumirea fata de prestatia a doua dintre jucatoarele de perspectiva.
"Imi pare rau de munca fetelor pentru ca s-a vazut ca au muncit, au reusit sa tina pasul cu o echipa care are patru jucatoare la lotul national si echipa cu cel mai mare buget din campionat.
M-au dezamagit insa profund cele doua jucatoare, Moroianu si Lupu. Poate din cauza emotiilor poate din indisciplina tactica, pentru ca noi am pregatit o saptamina si jumatate acest meci, intre altele cu aruncari de la 9 metri sus, iar ele au aruncat numai jos si in aceste conditii sint nevoita sa iau masuri", a incheiat cu naduf antrenoarea Alexandrina Soare.

"Cu lotul complet, sa speram ca vom reusi sa recuperam punctele pierdute", declara directorul sportiv, Teodor Ciochia, la conferinta de presa.

"Diferenta de valoare si-a spus cuvintul in conditiile in care noi nu am putut miza pe trei titulare, iar rezervele nu au reusit sa se ridice la nivelul necesar. Rulmentul a batut pina acum pe toate formatiile cu care a jucat, unele mult mai valoroase decit echipa noastra, dar asta nu explica totusi caderea din repriza a doua in care nu am marcat decit trei goluri. Sa speram ca dupa refacerea jucatoarelor accidentate vom reusi sa ne revenim si sa cistigam la Piatra Neamt".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii