Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia "Azur" a ajuns dupa gratii

Revenire neasteptata si inedita a celei mai ascultate formatii de muzica din Braila de dinainte de '89. Un grup de 90 de detinuti din cadrul Penitenciarului de maxima Siguranta au asistat, ieri, la un spectacol artistic sustinut de formatia "Azur", condusa de interpretul Nelu Vlad. Membrii formatiei au ajuns la Clubul din cadrul institutiei in jurul orei 10.30, si dupa ce si-au pregatit instrumentele i-au binedispus pe spectatori care si-au amintit cu placere de vremurile cind ascultau slagarele formatiei. Detinutii care au participat la aceasta activitate au fost insa selectati in functie de anumite criterii, cei care nu au avut abateri disciplinare, au participat la activitati productive, la programe si activitati educative si psihoterapeutice si care dispun de capacitatile impuse de specificul acestui tip de activitate. Purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, subinspector sef Simona Cioara, ne-a declarat ca acest spectacol este considerat ca o recompensa pentru munca depusa de detinuti pe parcursul anului trecut si pentru ca au manifestat un comportament adecvat, respectind Regulamentul de Ordine Interioara.
"In vederea atenuarii influentei negative a privarii de libertate asupra personalitatii si comportamentului detinutului, Serviciul de Interventie Psihosociala din cadrul Penitenciarului Braila organizeaza periodic o serie de activitati cultural - artistice, cu caracter educativ si stimulativ, cu scopul dezvoltarii si incurajarii unor atitudini prosociale, precum si dinamizarea relatiilor cu mediul de suport", a precizat Simona Cioara.
Dupa ce s-au delectat, mai mult de o ora, cu diverse melodii din repertoriul de muzica populara si usoara, persoanele private de libertate s-au aratat foarte incintate de spectacol."Mi s-a parut frumos, au cintat foarte frumos, mi-a placut. Am auzit de formatia “Azur”, pentru mine a fost o surpriza placuta", ne-a declarat un detinut.
Interpretul de muzica de petrecere Nelu Vlad a precizat ca a acceptat sa cinte pentru detinuti pentru a le mai alina suferinta.
"Penitenciarul este un loc de suferinta, de necaz, iar un cintec frumos ii ajuta pe cei aflati in aceasta situatie. Noi mergem in toate orasele din tara, dar Braila, fiind orasul natal, este mai aproape de suflet", a spus interpretul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii