Mergi la conţinutul principal

Fonduri pentru modernizarea infrastructurii culturale din mediul mic urban

Ieri, la Bucuresti, a fost lansat lansat Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban. Programul va fi implementat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) S.A., in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor.
Obiectivul principal al programului il reprezinta cresterea accesului populatiei din mediul mic urban la informatie, educatie, cultura si coeziune sociala, reabilitarea si modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban. In implementarea programului se va lua in considerare potentialul comunitatii de a sustine pe termen lung atit functionarea si destinatia cladirii, cit si derularea unor activitati specifice.
Finantarea proiectelor se va realiza din sume alocate de la bugetul de stat, prin MDLPL. Valoarea maxima eligibila este de 3.000.000 de lei (TVA inclus), solicitantul urmind sa asigure din surse proprii diferenta dintre valoarea totala a proiectului si suma maxima ce poate fi alocata prin program.
Solicitanti pot fi autoritati publice locale din mediul mic urban, in care exista un asezamint cultural care necesita reabilitare, modernizare sau dotare, singure sau in parteneriat cu alte autoritati publice ori organizatii neguvernamentale din tara sau din strainatate.
Ghidul operational al programului este disponibil pe site-ul MDLPL, la adresa:
http://www.mdlpl.ro/_documente/lucrari_publice/PPN/ghid_camine.pdf

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu