Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri comunitare pe web

La finele lunii trecute, a fost lansat oficial in Romania programul European Union Grants Advisor - EUGA, care are ca scop oferirea de informatii asupra fondurilor structurale disponibile si consultanta in obtinerea lor. EUGA este disponibil, in prezent, in 23 de tari ale UE, iar acum si in Romania. Programul vizeaza in special intreprinderile mici si mijlocii, carora le usureaza accesul la fonduri structurale.
Pentru a creste gradul de informare al firmelor, programul EUGA a creat un portal web (www.resurseimm.ro) care ofera informatii detaliate asupra programelor de finantare disponibile in UE si despre finantatorii nationali si regionali din statele membre. In plus, prin intermediul portalului se poate obtine si consultanta pentru a apela la un anumit program. IMM-urile si reprezentantii din administratia publica dispun de o prima consultatie gratuita din partea unui expert in finantari.

Granturi disponibile

In total, exista patru mari domenii care pot beneficia de granturi din partea UE. Programele pentru dezvoltarea tehnologiei informatiilor si comunicatiilor, alaturi de investitiile in inovatie si cercetare - dezvoltare, pot beneficia fiecare de fonduri structurale in valoare de 2,15 miliarde euro.
Pe locul doi ca sume se afla investitiile in intreprinderi start-up, cu fonduri alocate de 250 milioane euro, iar programele privind crearea de locuri de munca si recrutarea insumeaza 25 milioane euro. Grantul acopera insa foarte rar mai mult de 50% din costul proiectului.
Fondurile respective pot fi accesate de cooperative, organizatii non-profit, parteneriate, firme private si publice, organizatii din sectorul public sau comercianti individuali.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii