Mergi la conţinutul principal

Fondul de premiere de 2% pentru bugetari nu mai exista

Presedintele Sindicatului Invatamint Braila (SIB), Valeriu Partene, a precizat, zilele trecute, ca din cauza ordonantei guvernamentale care interzicea orice fel de cheltuieli suplimentare de la buget pina la 1 ianuarie 2006, s-a pierdut fondul de premiere de 2 % pentru toti bugetarii. Mai mult, din cauza acestei ordonante, scolile care aveau venituri extrabugetare si ofereau premii profesorilor care se implicau in procesul educational, nu mai pot face acest lucru.
Nu se vor mai acorda nici premiile prevazute printr-o hotarire anterioara pentru Diplomele "Spiru Haret" si Diplomele de excelenta. Pentru Braila ar fi fost necesare aproximativ 2,7 miliarde de lei vechi, iar presedintele Valeriu Partene a spus ca se identificasera deja posibilitatile de acordare a acestor premii, dar totul s-a sistat din cauza ordonantei guvernului. Din punga strinsa de saracie a guvernului a scapat numai salariul al 13-lea, care va fi obtinut de angajatii sistemului educational, in luna ianuarie a anului 2006. Dupa 1 ianuarie 2006 este posibil ca aceste fonduri sa fie din nou oferite angajatilor din sistemul bugetar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro