Skip to main content

Focuri de arma in sediul "mascatilor"

Tinte ciuruite, ostateci omoriti, infractori mutilati, gloante suierind in diferite directii si politisti exasperati. Exasperati de "maiestria" si "precizia" de care au dat dovada jurnalistii braileni ce au participat la "Cupa Presei la Tir", organizata de Inspectoratul de Politie al Judetului Braila. Competitia s-a desfasurat, ieri dimineata, si a reunit zeci de jurnalisti de la aproape toate ziarele, posturile de televiziune si de radio din Braila.
Desi intrecerea a fost cit se poate de serioasa, premiile puse in joc fiind substantiale, concurentii au preferat mai mult sa se distreze (n.r. - asta spun cei care nu au reusit sa le ia banii politistilor). Cu toata bunavointa luptatorilor Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida, care i-au indrumat pe jurnalisti pe tot parcursul competitiei, invatindu-i cum sa foloseasca armamentul si cum sa tinteasca, unii dintre ei nu au reusit sa nimereasca tinta sau, mai grav, au "reusit", cu brio de aceasta data, sa impuste ce nu trebuie. Sau pe cine nu trebuie. Cum ar fi ostatecii de la una dintre probe, care au primit mai multe gloante din partea jurnalistilor decit rapitorii lor. Au fost, totusi, si jurnalisti care s-au straduit sa nu se faca de ris in fata politistilor si a colegilor de breasla, demonstrind cu aceasta ocazie reale calitati de tragatori.
Competitia a constat in doua probe, iar punctajul a fost luat in considerare atit individual, cit si pe echipe. Dupa ce au primit doua cartuse de reglaj, pe care le-au folosit sa se familiarizeze cu pistolul "Glock" de calibru mare, dar si cu distanta pina la tinte, jurnalistii au primit cite doisprezece cartuse, cite sase pentru fiecare proba. Nu putine au fost situatiile in care jurnalistii au nimerit mai bine tinta la reglaj decit in concurs, dar asta nu le-a folosit la nimic pentru ca punctele respective nu au fost luate in considerare. La prima proba concurentii au tras intr-o tinta piept, iar apoi intr-o tinta reprezentind un rapitor cu un ostatec. Desi ar fi fost mai bine sa nu nimereasca nimic, multi dintre jurnalisti au tras fara mila direct in ostatec - cine stie pe cine si-au imaginat in locul tintei -, spre amuzamentul general. La sfirsitul competitiei politistii au intocmit si un clasament, in baza caruia s-au acordat si premiile. Astfel, in clasamentul individual, pe primul loc s-a clasat Gina Bahor (Romania Libera), urmata de colegul nostru Marian Gheorghe si de reprezentanta Radio "Kiss FM", Ana Maria Gheorghe. Cea mai buna echipa s-a dovedit a fi cea a televiziunii locale "Mega TV", urmata de "Romania Libera" si de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei". Insa, cel mai original premiu a fost cel cistigat chiar de una dintre semnatarele articolului, si anume Liliana Serban, care a primit Premiul Special "Fara Violenta", asta deoarece a nimerit orice altceva, inclusiv ostatecul si mai putin tinta care trebuia.
"Invitatia de a participa la Cupa Presei la Tir, organizata cu ocazia Aniversarii Zilei Politiei Romane, a fost onorata de majoritatea jurnalistilor acreditati la institutia noastra. Ei au primit indicatiile necesare cu privire la regulile elementare ce trebuie respectate intr-un poligon de tragere, dar si cu privire la modul de utilizare a pistolului Glock si de executare a focului. Jurnalistii au ascultat cu interes cele prezentate si au ocupat locurile pe aliniamentul de tragere ciuruind tintele, unii cu toate gloantele, iar altii, mai milosi, doar cu citeva. Pistolarii au fost "amendati" cu premii si li s-au inminat diplome si fanioane reprezentative pentru merite deosebite privind minuirea pistolului", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu