Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Foarte bine" - acesta a fost calificativul Spitalul Judetean a impresionat comisia de control desemnata de Ministerul Sanatatii

Simbata a luat sfirsit controlul dispus de Ministerul Sanatatii, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Echipa mixta desemnata de minister a fost constituita din doi reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica a judetului Mehedinti si doi reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate a judetului Dolj. Acestia au procedat la o actiune de verificare si control a Spitalului de Obstetrica - Ginecologie Braila, a Spitalului Judetean de Urgenta Braila si a Spitalului de Pneumoftiziologie Galati, in conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Sanatatii nr. 1226/236/2005.
"Am fost placut impresionati sa constatam ca echipele manageriale ale celor doua unitati spitalicesti brailene controlate au desfasurat o sustinuta activitate medicala (pe perioada analizata), fara a inregistra datorii. Au fost verificate arieratele din 2002, 2003, 2004, pina la 31 mai 2005. Ba, mai mult, ambele unitati sanitare au prestat servicii medicale peste valoarea contractata cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila, servicii care speram ca vor fi platite in perioada imediat urmatoare", au declarat cei patru membri ai comisiei de control.
Acestia au subliniat ca au fost impresionati de colaborarea profesionala fructuoasa intre CJAS Braila si unitatile sanitare. Un alt aspect care i-a impresionat pe membrii comisiei a fost externalizarea serviciilor asa cum a fost facuta de catre Spitalul Judetean, sub conducerea dr. Stefan Mihailescu. Referitor la calitatea acestor servicii comisia a remarcat in primul rind hrana, meniul bolnavilor fiind stabilit in functie de numarul de calorii necesare. Si in ceea ce priveste spalatoria, comisia a fost incintata mai ales dupa ce s-au facut verificari si sub aspectul calitatii si a raportului cost/eficienta. Demn de mentionat este si faptul ca firma care a cistigat licitatia a preluat si personalul vechi al spalatoriei, caruia i-a fost marit salariul cu 25%. Mai mult decit atit, potrivit afirmatiilor membrilor comisiei, s-a constatat o scadere a costurilor pe perioada 2004-2005 la hrana si la spalatorie. De asemenea, tot la Spitalul Judetean a fost externalizat si laboratorul pentru analize medicale, in prezent acesta desfasurindu-si activitatea la standarde europene, dupa aprecierea comisiei de control. De altfel si aici, a ramas angajat personalul vechiului laborator. In plus, angajatilor le-au fost acordate sporuri si li s-au marit salariile tot cu 25%. "Este meritul conducerii spitalului, care a stiut sa puna clauzele in aceste contracte. Este un spital care nu are datorii la ora actuala, ceea ce este salutar. In toata perioada verificata, nu au fost probleme majore cu medicamentele. Este demn de remarcat ca, pe linga externalizarea servicilor, s-a reusit si igienizarea intregului spital, intr-o perioada atit de scurta (un an)", au mai declarat membrii comisiei mixte de control desemnate de Ministerul Sanatatii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii