Mergi la conţinutul principal

Foşti şi actuali fotbalişti brăileni vor să obţină licenţa C UEFA

• cursurile sunt organizate de AJF Brăila • la final, cursanţii devin instructori cu un grad ridicat de competenţă

 

De peste o lună de zile 18 foşti şi actuali fotbalişti participă la cursurile organizate de Asociaţia Judeţeană Brăila pentru a deveni instructori cu un grad ridicat de competenţă. Aspiranţii la obţinerea licenţei C UEFA, cea care le va permite să devină instructori sportivi cu acte în regulă, au susţinut un examen la începutul lunii mai, iar pe data de 8 mai au început cursurile. Printre cei care s-au înscris la aceste cursuri sunt jucători care încă sunt în activitatea de performanţă a sportului rege, precum Victor Olenic, George Tudor, Marius Coman, Dumitru Bogdan, Alexandru Balaban, foşti fotbalişti ai Daciei Unirea ai Petrolului Ianca dar care acum evoluează în Liga a IV-a, Marian Samuilă şi respectiv, Mihai Hrincă. 

“Consider că în urma obţinerii licenţei C UEFA va creşte valoarea celor care se ocupă în prezent de formarea copiilor în cadrul cluburilor de fotbal din Brăila. Şi cei care pregătesc echipele din Liga a IV-a sau a V-a vor avea o cu totul altă abordare privind planurile de antrenamente sau atitudinea faţă de jucători, dar şi în relaţiile cu forul organizator al competiţiilor, iar în acest caz este vorba de AJF Brăila”, a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

Conform regulamentelor FRF posesorii licenţei C UEFA sunt  instructori cu un grad superior de competenţă, dar nu sunt asimilaţi ca antrenori calificaţi. Calificarea de antrenor se obţine numai urmând cursurile de doi ani ai şcolii de antrenori sau prin absolvirea unui institut superior de educaţie fizică şi sport cu masterat în fotbal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro