Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flutur cere sprijin altor ministere pentru combaterea gripei aviare

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, solicita in continuare sprijinul altor ministere care sa se implice in combaterea gripei aviare, el anuntind ca a organizat echipe mixte de control pentru verificarea modului in care se respecta deciziile adoptate de Comandamentul central.
Flutur a declarat ca a solicitat sprijinul mai multor ministere, printre care cele ale Sanatatii, Administratiei si Internelor, Transporturilor, Educatiei si Mediului pentru a actiona impreuna pentru combaterea raspindirii gripei aviare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a spus ca reprezentanti ai Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, impreuna cu politisti, au inceput anchete epidemiologice in judetele Constanta si Calarasi. Ministrul a adaugat ca sint verificate imprejurarile in care au fost transportate pasari in zone de focar atit la Cernavoda, cit si la Borcea-Ialomita, incalcindu-se grav regulile de carantina "de catre unii cetateni iresponsabili".
"De asemenea, in toate judetele cu risc de gripa aviara s-au trimis notificari comandamentelor judetene si locale pentru a verifica populatia daca isi tine pasarile in spatii inchise", a spus ministrul Agriculturii.
El a aratat ca, pentru limitarea extinderii gripei aviare, populatia va trebui sa respecte regulile privind cresterea pasarilor in spatii inchise, iar in zonele vulnerabile in spatii acoperite.
Totodata, ministrul Agriculturii a avertizat ca migratia din sud spre nord a inceput si ca trebuie respectate "cu foarte mare strictete" regulile de evitare a intrarii in contact a pasarilor migratoare cu cele de curte.
El a facut un apel populatiei sa inteleaga ca lupta impotriva gripei aviare nu se poate duce decit impreuna cu localnici care trebuie sa inteleaga riscurile acestei boli, dar ca, in acelasi timp, cei care nu vor respecta deciziile autoritatilor sanitare veterinare "vor fi aspru sanctionati".
Ministrul Agriculturii a precizat ca, duminica dupa-amiaza, Laboratorul central a confirmat prezenta virusului H5N1 la probele de la Cernavoda si ca s-a mai depistat un nou focar, pe malul Dunarii, in localitatea Bordusani, din judetul Ialomita.
"In aceste localitati vor fi luate de urgenta masuri de carantina si vom grabi operatiunile de sacrificare a pasarilor in zilele urmatoare", a spus Flutur.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii