Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Florin Chilian le-a cintat despre termopane celor din Penitenciarul de la Tichilesti

Ieri, detinutii de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au avut parte de o surpriza de proportii: cantautorul Florin Chilian, interpretul binecunoscutei piese "Termopane, termopane", le-a oferit detinutilor - pe linga un spectacol live - si o lectie despre viata.
Solistul le-a vorbit minorilor si tinerilor detinuti despre viata de "copil al strazii" pe care a dus-o si despre ambitia pe care a avut-o, de a-si depasi conditia de "om al canalizarii".
Chilian i-a sfatuit sa lase in urma trecutul si sa priveasca, cu fruntea sus, inspre viitor: "Indiferent de cit de devreme credeti ca viata v-a luat la suturi, nu renuntati! Incercati sa valorizati timpul petrecut aici."
Solistul a tinut sa sublinieze ca a venit la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti in amintirea copilariei si a prietenilor sai. De altfel, a si specificat ca versurile scrise de el reflecta propria-i viata.
Organizarea acestui eveniment, a carui initiativa a fost luata de catre reprezentantii Directiei de Interventie Psihosociala din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Romania este o premiera pentru Penitenciarele de Minori si Tineri din Romania.
"Este un artist care a pornit din "Hotelul Belvedere" (un canal unde isi trasese curent electric si isi adusese o saltea) si speram ca si tinerii si minorii pe care ii avem aici sa-i urmeze exemplul si sa isi gaseasca un tel in viata", a declarat directorul PMT Tichilesti, procuror Danel Sarau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii