Mergi la conţinutul principal

Florin Cîrligea, total şocat de faptul că PSD-iştii au lucrat cu două bugete

• omul de afaceri Florin Cîrligea (consilier judeţean PNL) a făcut, ieri, a analiză asupra dezastrului economic în care se află România după guvernarea PSD • acesta a afirmat că i se pare incredibil faptul că social-democraţii au lucrat cu două bugete, aşa cum a reliefat actualul ministru al Finanţelor Florin Cîţu • liberalul a mai avertizat că situaţia economică a României nu arată bine deloc şi că deficitul a fost preconizat la peste 4%, ceea ce va genera alte probleme

 

Omul de afaceri liberal Florin Cîrligea (consilier judeţean) s-a arătat total uimit de faptul că PSD-iştii au îndrăznit să lucreze cu două bugete şi susţine că probabil avem de-a face cu evaziune fiscală la scară macro-economică. Alături de liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, acesta a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a făcut o scurtă analiză a situaţiei economice a României, plecând de la declaraţiile ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, care a anunţat, printre altele, că Guvernul PSD a lăsat un dezastru în urma lui şi chiar că a lucrat cu două bugete simultan.

“PSD a dat cu piciorul la toată creşterea economică provenită din cei 3 ani de zile înainte ca ei să vină la guvernare. A reuşit «performanţa» pe o creştere economică destul de substanţială, probabil una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană, să nu facă decât 20 - 30 km de autostradă, să arunce banii, să facă împrumuturi şi alte năzdrăvănii. Guvernul PNL condus de Ludovic Orban în fiecare zi are surprize neplăcute în legătură cu finanţele ţării. Despre găurile lăsate de PSD s-a discutat în media şi în România în general, despre adevărata stare a economiei. Ei bine, la ora actuală acestea nu mai sunt discuţii, sunt certitudini. Chiar astăzi, domnul ministru Florin Cîţu a ieşit în conferinţă de presă şi a spus că la Ministerul Finanţelor existau două bugete. Un lucru extraordinar de grav! Probabil că domnii de la PSD trebuie să răspundă pentru evaziune fiscală la scară macro-economică. Aşa ceva nu se poate! Să mergi cu două bugete?! Tot ce au făcut sau ce au încercat să facă este pentru a masca deficitul real al României”, a declarat Cîrligea, vizibil iritat.

 

«Deficitul se preconizează undeva la 4%, dacă nu o fi chiar mai mare»

 

Consilierul judeţean a precizat câteva metode prin care PSD-iştii ar fi încercat să acopere starea economică proastă a ţării. Potrivit lui Cîrligea la Casa de Pensii s-a întârziat cu procesarea dosarelor de pensionare, astfel încât acestea să nu intre în plată şi implicit în deficitul bugetar. În cazul agenţilor economici nu s-au făcut rambursările de TVA, ceea ce a creat o situaţie extrem de gravă pentru cei care lucrează pentru export, aceştia fiind aduşi în pragul falimentului. Mai mult, Cîrligea acuză că s-a mers pe decapitalizarea societăţilor viabile de stat. 

“Au fost luate dividende în mod continuu, s-a dat şi o lege prin care se pot lua dividende la 3 luni. Nu cred că s-au gândit neapărat pentru binele sistemului privat din România, ci i-a interesat ca la fiecare 3 luni să poată să «mulgă» aceste societăţi viabile: Transgaz, Transelectrica, care la ora actuală au o mare problemă în capitalizare şi ca să îşi facă investiţiile. Inclusiv Nuclearelectrica şi alte societăţi viabile. În orice caz, situaţia economică a României nu este deloc roz. Deficitul se preconizează undeva către 4%, dacă nu o fi chiar mai mare. Lucru care aduce după sine alte probleme. Inclusiv cu Uniunea Europeană care impune o regulă clară - deficitul să nu depăşească 3%. Problema este alta. Nu s-a făcut absolut nimic cu aceşti bani. Infrastructură, spitale. Adică te împrumuţi mai mult, ieşi cu un deficit, dar să se vadă măcar ceva de pe urma ta. Nu s-a făcut nimic”, a mai completat Cîrligea.

Liberalul a precizat că în mod normal PSD-iştii ar trebui să fie pedepsiţi pentru că au lucrat simultan cu două bugete. Mai ales că, susţine Cîrligea, un buget era destinat publicului, iar al doilea destinat doar câtorva persoane, din care se scurgeau bani pentru clientela politică. Consilierul a punctat că aşteaptă cu mare curiozitate să vadă ce vor spune organele abilitate despre această situaţie. Cîrligea a mai dorit să laude noul Executiv pentru faptul că a desecretizat dosarul din 10 august, care deja a ajuns la DIICOT.

“De aici încolo, Justiţia trebuie să rezolve problema”, a mai spus Cîrligea.

La rândul său, liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă s-a arătat deranjat de faptul că PSD-iştii nu au ţinut niciodată cont de semnalele pe care liberalii şi preşedintele României, Klaus Iohannis le-au transmis în spaţiul public. Acesta a afirmat că social-democraţii au insistat să facă un buget nerealist, situaţie care ne va afecta în mod negativ pe toţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro