Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flacari in statiunea Lacu Sarat

Ieri, in jurul prinzului, la marginea statiunii Lacu Sarat a izbucnit un incendiu care a ars cu repeziciune o suprafata intinsa de vegetatie uscata, riscind a pune stapinire si pe copacii din zona. Pompierii braileni au fost anuntati despre acest eveniment de jandarmii ce-si executau serviciul in acea zona, care au observat ca nu era de gluma deoarece flacarile se extindeau cu repeziciune. In citeva minute, pina au sosit pompierii, focul se raspindise pe o suprafata destul de mare, iar daca interventia pompierilor nu ar fi fost prompta, cu siguranta pericolul ar fi fost unul mult mai mare. Din fericire, situatia a fost tinuta sub control, pompierii reusind sa stinga focul si sa inlature pericolul in doar jumatate de ora. Pompierii incearca sa afle acum din ce cauza a izbucnit incendiul.
Reamintim ca in urma cu doar trei zile, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui alt incendiu asemanator, de aceasta data in padurea Stejarul, de pe Soseaua de Centura. Aceasta fusese supusa prada flacarilor din cauza neatentiei si indiferentei unei persoane, care insa a ramas neidentificata, ce a aruncat un rest de tigara aprinsa, la intimplare. In acest sens, pompierii avertizeaza brailenii, mai ales in aceasta perioada cind vegetatia este uscata, sa fie atenti, in special, la resturile de tigari nestinse aruncate la intimplare, la focurile razlete aprinse cu scopul de a arde resturile vegetale adunate de prin curti, gradini, spatii verzi, parcuri, alei si bulevarde. Cu astfel de lucruri nu este de glumit, mai ales in perioadele in care vintul bate cu putere si focul se poate raspindi cu repeziciune.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii