Mergi la conţinutul principal

Fiul achitat, tatăl trimis în judecată

Trimis în judecată, anul trecut, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de unelte de pescuit interzise de lege, Ionel Malinche, din comuna Tichileşti, a fost achitat de instanţa de fond a Judecătoriei Brăila, pe motiv că fapta penală nu a fost săvârşită de către inculpat, ci de către altă persoană, respectiv tatăl său, Marin. Potrivit acuzării, în urma unei percheziţii efectuate pe 14 martie 2012 de lucrători din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Chiscani, la domiciliul inculpatului din Tichileşti fuseseră găsite nu mai puţin de 11 plase monofilament, având lungimea totală de 596 metri.
Procurorii au declarat recurs împotriva sentinţei judecătoreşti, însă Curtea de Apel Galaţi a respins recursul, iar Ionel Malinche a fost achitat definitiv. În aceste împrejurări, procurorul care a participat la proces s-a sesizat din oficiu în legătură cu săvârşirea de către Marin Malinche, tatăl celui găsit nevinovat, a infracţiunii de deţinere fără drept de unelte de pescuit monofilament. Astfel, tatăl s-a ales cu dosar penal, fiind trimis în judecată, săptămâna aceasta, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.
Audiat fiind, inculpatul Marin Malinche a declarat că în ziua percheziţiei fusese plecat de acasă şi că, atunci când a revenit la domiciliu, i-a găsit pe poliţişti scotocindu-i prin gospodărie. În acel moment, se aflau acasă soţia şi fiul lui Marin, Ionel Malinche. Într-adevăr, în urma percheziţiei, oamenii legii au găsit 11 plase monofilament pe care Marin Malinche le depozitase într-o magazie. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că în anul 2010, în timp ce se afla la cosit, a observat pe marginea unui canal de irigaţii mai multe plase de pescuit, pe care le-a luat cu el acasă.
Bărbatul a mai declarat că le-a povestit soţiei şi fiului despre plasele găsite întâmplător pe canalul de irigaţii, aproape de Dunăre, afirmaţie susţinută de aceştia (în momentul audierii ca martori). Cazul a fost trimis instanţei de fond a Judecătoriei Brăila, spre soluţionare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro